Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Van welke materialen worden vibrators gemaakt? Het beste materiaal voor een vibrator is siliconen, waarvan het basisbestanddeel zandsteen is. Het is veilig, sterk en buigzaam, voelt zacht en flexibel aan en geeft geen allergische reacties. Iets duurder, maar het gaat lang mee.

Ook worden vibrators gemaakt van rubber. Een rubberen vibrator voelt vrij hard aan. Omdat rubber poreus is, is het vatbaar voor bacteriën. Kies liever voor het hygiënischere kunstrubber, zoals elastomeer, TPR of TPE.

Er worden ook vibrators geproduceerd met jelly, een heerlijk zacht en flexibel materiaal. Maar pas op! Het wordt buigzaam gemaakt door weekmakers (ftalaten), die schadelijk zijn voor de gezondheid. Niet kopen dus.

Bron: youtu.be

Weekmakers

Ftalaten zijn chemische stoffen die kunststoffen zacht en flexibel maken. Ze worden nog te vaak aangetroffen in seksspeeltjes. Ftalaten kunnen schade veroorzaken aan nieren, longen en lever, zorgen voor hormonale schommelingen en kunnen zelfs kankerverwekkend zijn.

Schadelijke weekmakers in speelgoed zijn inmiddels verboden. In seksspeeltjes (en veel medische hulpmiddelen) nog niet. Wel zijn producenten verplicht binnen 45 dagen aan de consument te vertellen welke stoffen er in een product zitten, als je erom vraagt.

De gemiddelde vibrator kost 1 euro om te produceren

Duurzame vibrator

Ook genieten kan verantwoord. Kies bijvoorbeeld voor de Earth Angel, een duurzame vibrator gemaakt van gerecycled materiaal, of de Solar Bullet, een vibrator op zonne-energie. De We-Vibe is een klimaatneutraal geproduceerde vibrator voor stellen, bestaande uit 100 procent medische siliconen. Het ecokeurmerk voor seksspeeltjes Ecorotic garandeert proefdiervrije, lichaamsvriendelijke en ‘groen’ geproduceerde seksspeeltjes.

Canvas-vibrator-diagram1
De favoriete kleur? Wereldwijd staat de roze vibrator op de eerste plaats.

 

In samenwerking met EOS Magazine.

Deel van Dossier

The Making Of

Het verhaal achter producten die je dagelijks tegenkomt: The Making Of neemt je mee.

TMN_TWT_400x400

Over de auteur

Audio Visual Engineer

Bezoek auteurspagina
marlies-oneworld

Over de auteur

Journalist, redacteur en campaigner. Marlies schrijft over mensenrechten, gender en klimaat in een snel veranderende wereld. Ze geeft deze …
Bezoek auteurspagina
18671096_10158738635100301_3429755704552629738_n

Over de auteur

Chef Online

Sabrina Simons (Amsterdam, 1981) was tot maart 2019 Chef Online van OneWorld. Ze studeerde Media en Cultuur aan de UvA en deed ervaring op …
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief