Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

In een bakje hummus zitten ongeveer 74 gram kikkererwten. Wat er verder in zit, hoe het wordt geproduceerd en hoe duurzaam het precies is? Dat bekijk je in 2 minuten, in de onderstaande video.

Bron: youtu.be

Wie zoekt naar lijstjes van ‘foute Israëlische’ producten omdat die bijvoorbeeld geproduceerd worden in illegale nederzettingen in bezet Palestijns gebied, komt vaak ook Sabra Dipping Company tegen. Het Israëlische moederbedrijf Strauss Group geeft steun aan het Israëlische leger. Maar dan gaat het niet om de Nederlandse variant. Sabra Mezze is een ander bedrijf met toevallig dezelfde naam. Sabra is een populaire naam en een manier om te zeggen: ‘jood die is opgegroeid in Israël’.

670 calorieën neem je tot je als je gedachteloos een kuipje Sabra Houmous leegdipt. Dit is evenveel als een steak met pepersaus

In Nederland zijn de twee grootste merken het Israëlische Sabra en het Nederlandse Maza. Sabra’s kikkererwten komen voornamelijk uit Canada. Maza importeert de kikkererwten uit Turkije en Canada. De hummus van Sabra wordt gemaakt in Kirat Gat in Israël en komt in gekoelde containers over zee naar Nederland. De hummus van Maza wordt in Zaandam verwerkt en met vrachtwagen door Nederland verreden.

In samenwerking met EOS Magazine.

 

 

Deel van Dossier

The Making Of

Het verhaal achter producten die je dagelijks tegenkomt: The Making Of neemt je mee.

TMN_TWT_400x400

Over de auteur

Audio Visual Engineer

Bezoek auteurspagina

Over de auteur

Chef Magazine

Bezoek auteurspagina
18671096_10158738635100301_3429755704552629738_n

Over de auteur

Chef Online

Sabrina Simons (Amsterdam, 1981) was tot maart 2019 Chef Online van OneWorld. Ze studeerde Media en Cultuur aan de UvA en deed ervaring op …
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief