Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Met een club van nieuwkomers en niet zo nieuwe Nederlanders, mensen die ooit zijn gevlucht of nog nooit, heeft Ondertussen een netwerk van mensen en initiatieven opgebouwd. Op drie locaties in Amsterdam bouwen ondernemers, kunstenaars en creatieven samen nieuwe dingen; en soms botst en schuurt dat.

Werkt dat een beetje; al die culturen en idealen onder één dak?

Architecten, filmmakers en journalisten – van overal vandaan maar nu woonachtig in Nederland – reflecteren in deze podcast op de organisatie Ondertussen en op Nederland. Kunnen we wel zo goed hokjesvrij denken als we zeggen? En wordt er ook echt gelijkwaardig samengewerkt? In Ondertussen proberen ze het.

Een blik op onze Nederlandse samenleving – maar dan door nieuwe ogen.

Aflevering 2

Bron: soundcloud.com

Kibret Mekonnen is filmmaker, buurtwerker, studiobouwer en journalist. Wat is deze man eigenlijk niet? In ieder geval meer dan een man die ooit moest vluchten en een nieuw thuis vond in Amsterdam.

Kibret is ook een man die weet hoe je mensen zich thuis laat voelen; of ze nu nieuw zijn in de stad of er al een leven lang wonen. Gewoon door buren uit te nodigen voor een kerstontbijt of eigenhandig een Ondertussen buurtfilmfestival uit de grond te stampen.

“De Nederlandse samenleving is er een van ‘ikke ikke ikke’, en dan heb je iemand nodig die dat een beetje kan doorbreken.’’ Dat doorbreken lijkt Kibret aardig goed te lukken. Niet altijd natuurlijk, soms is het leuren met al die ideeën over gezamenlijkheid. Maar Kibret zet door, want hij is Amsterdammer bovenal. Luister maar.

Deel 1 is hier te beluisteren.

Credits
Fotografie: Marijke van Litsenburg
Muziek I: Modar Salama, frame drum
Muziek II: Amen_Dunes, Ethio_Song, Music from Free Music Archives 
Creative Commons License link 

Linkedin_Portret_klein_400x400

Over de auteur

Sarah Haaij schrijft als freelance journalist over hulp & handel, mensenrechten en de wereld achter duurzaamheid.
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief