Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

“Er wordt gezegd dat Inuit veel woorden hebben om de witte kleur te beschrijven. Omdat de polaire ijskappen sneller smelten dan we ooit hadden gedacht, vraag ik me af hoe lang het zal duren voordat we evenveel woorden hebben om de duisternis te beschrijven”, zegt fotograaf Todd Hido.

Hido exploreerde het noordelijk halfrond in de wintermaanden en zette de realiteit van klimaatverandering in beeld. De kunstenaar putte inspiratie uit desolate, donkere landschappen en Scandinavische mythologie, het begrip Ragnarok uit de Noorse mythologie en de gedachte van een Fimbulwinter: een winter die nooit eindigt.

De fototentoonstelling Bright Black World is van 15 september tot en met 17 november te zien in de Amsterdamse Reflex Gallery.

Todd Hido (1968) is gevestigd in San Francisco en geniet internationale bekendheid om zijn filmische foto’s van landschappen en desolate suburbia.

Todd-Hido-Untitled2c-Bright-Black-World2c-2017-Courtesy-Reflex-Gallery-Amsterdam
Beeld door: Todd Hido
Todd-Hido-Untitled2c-Bright-Black-World2c-2014-Courtesy-Reflex-Gallery-Amsterdam
Beeld door: Todd Hido
Todd-Hido-Mt-si-Motel2c-2017-Courtesy-Reflex-Gallery-Amsterdam
Todd-Hido-Untitled2c-Bright-Black-World2c-2016-Courtesy-Reflex-Gallery-Amsterdam1
Beeld door: Todd Hido

Als gevolg van de opwarmende aarde smelt wereldwijd ijs. National Geographic laat zien hoe onze kusten eruit zouden zien als al het ijs zou smelten. Nederland zou dan voor het grootste deel onder water zijn verdwenen.

04-ice-melt-europe.adapt_.1900.1
https://www.nationalgeographic.com/magazine/2013/09/rising-seas-ice-melt-new-shoreline-maps/#/04-ice-melt-europe.jpg

De foto’s zijn het resultaat van Hido’s verkenning van het noordelijk halfrond in de ondoordringbare diepten van de winter. Achter de beelden schuilt de realiteit van klimaatverandering en de dreiging van eeuwige duisternis. Het volledige resultaat is vanaf 15 september te zien in de Amsterdamse Reflex Gallery.

Cooper_3

‘Ik stond oog in oog met alle gevolgen van klimaatverandering’

Zijn beelden van klimaatverandering een fikse voetafdruk waard?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Over de auteur

Ula is journalist en storyteller. Ze studeerde literatuur en onderzoeksjournalistiek en schrijft graag over migratie en duurzaamheid.
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief