Deel 4 Duurzame Toekomstdenkers – Marleen Kuypers (22 jaar) is student én ondernemer van het project Bags & Wallets. Als schoolopdracht koos zij ervoor om naar Cambodja te gaan om daar kansarme jongeren op het platteland te helpen. Door het maken van tassen krijgen zij financiële middelen, waardoor ze uiteindelijk op eigen benen kunnen staan.

‘Duurzaamheid richt zich voor mij vooral op het sociale aspect.’ Volgens Marleen is het idee van duurzaamheid dat je mensen hun eigenkracht geeft, zodat ze uiteindelijk op eigen benen kunnen staan. 

OneWorld heeft in samenwerking met Bedrock een videoserie gemaakt over duurzame toekomstdenkers die door de DJ100 zijn geselecteerd. DJ100 is een jaarlijks evenement waarbij studenten, young professionals of jonge ondernemers en ZZP'ers, worden uitgeroepen tot één van de 100 duurzaamste jongeren van dat jaar.

Kijk hier deel 5 van Duurzame Toekomstdenkers.

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief