Sta Droog

Tip/Tips – Kostuum-ontwerper Janne Kromhout van Min Design geeft tijdens de Sta Droog! maand wekelijks een tip om je kleding een tweede leven te geven.
Een kijkje in de kledingkast van Chantal Aimée Ehrhardt
Sta Droog!
Interview – Chantal Aimée Ehrhardt gaat op een duurzame en bewuste manier met kleding om. Een exclusief kijkje in haar kledingkast.
Collectie For the Workers van Lisa Konno
Interview – Ontwerpster Lisa Konno zet zich af tegen sweatshops en verspilling binnen de mode-industrie. Haar kleding is gemaakt van textieloverschot.
Lynn Kate verft kleding met eten
Interview – Verven met eten? Lynn Kate kleurt haar zelfontworpen kleding met natuurlijke kleurstoffen uit eten.
jurk min design van janne kromhout
Doe-het-zelf
Tip/Tips – Kostuum-ontwerper Janne Kromhout van Min Design geeft tijdens de Sta Droog! maand wekelijks een tip om je kleding een tweede leven te geven.
Waarom duurzame mode mijn kledingkast (nog) niet domineert
Sta Droog! blog
Blog – Toch dat shirtje bij de H&M kopen? En hoe maak je hippe pants van een versleten broek? Tijdens de Sta Droog! maand bloggen verschillende deelnemers over hun kledingdilemma's en bijhorende oplossingen. Deze keer: Iris van Graven.
Ink Inklusive
No time to waste
Interview – Textielafval een tweede kans geven, dat is waar het Brits-Zweedse modekoppel Alex en Neil voor vecht. Met hun merk Ink Inklusive kopen ze stofresten van textielfabrieken op, om als kleding een nieuw leven te bieden.
foto sta droog blog zoe
Sta Droog! blog
Blog – Toch dat shirtje bij de H&M kopen? En hoe maak je hippe pants van een versleten broek? Tijdens de Sta Droog! maand bloggen verschillende deelnemers over hun kledingdilemma's en bijhorende oplossingen. Deze keer: Zoé Daemen.
de woolfiller
Doe-het-zelf
Tip/Tips – Kostuum-ontwerper Janne Kromhout van Min Design geeft tijdens de Sta Droog! maand wekelijks een tip om je kleding een tweede leven te geven. Tip 1: de woolfiller.
Sta Droog!
Interview – "Opeens sta je allemaal halfnaakt voor de spiegel elkaars kleren te passen." Maartje Maas, oprichter van Little Green Dress, organiseert eind september weer een extravagante kledingruil.
Wet & Wild Waterfight, startschot van de Sta Droog Challenge
water fight
Van ’t web – De oproep van OneWorld’s Sta Droog Challenge om een maand geen kleding te kopen, maakt veel los. “Ik heb zonder problemen een shopping sabbatical van een jaar gedaan, dus een maand is echt een eitje.”
Veel enthousiasme tijdens de Wet & Wild Water Fight
water fight
Event – STA DROOG! Na het grootste watergevecht van Nederland minstens één maand lang geen nieuwe kleding kopen.
Sofie IJzerman
Sta Droog! blog
Blog – Toch dat shirtje bij de H&M kopen? En hoe maak je hippe pants van een versleten broek? Tijdens de Sta Droog! maand bloggen verschillende deelnemers over hun kledingdilemma's en bijhorende oplossingen. Sofie IJzerman bijt het spits af.
Sta Droog!
Interview – Haar lievelingskleur is blauw en daar kun je niet omheen als je haar huiskamer binnenstapt. De Amsterdamse Lizzie Kroeze (25) doet alles met oude spijkerstof: repareren, hergebruiken en pimpen.
Kledingbibliotheek Lena rekent af met fast fashion
van ruilen komt geen huilen
Achtergrond – Nog snel even die mooie jurk voor het feestje halen bij de Zara? Een koopje, maar hoe vaak trek je 'm aan? Vier Brabantse dames vonden de oplossing voor dit dilemma: een kledingbibliotheek. Niet kopen, maar lenen.
Bram Verleur van Wet Wild Water Fight
PERSBERICHT
Nieuws – Grootste watergevecht van Nederland vraagt aandacht voor waterverbruik kledingindustrie op 23/08
watergevecht OneWorld Sta Droog campagne
Evenement
Actueel – Zondag 23 augustus Vondelpark, Amsterdam: massaal watergevecht als startschot van de Sta Droog-maand. OneWorld en Wet & Wild Water Fight gaan samen nat!
katoenteelt waterverbruik
Sta Droog!
Video – Elk kledingstuk slokt duizenden liters water op. Doe mee aan de Sta Droog! Challenge: koop in september geen nieuwe kleding en bespaar zo bákken met water.
droog over straat lopen
watervriendelijk shoppen
Tip/Tips – OneWorld zet wat handige tips op een rij om er zo watervriendelijk mogelijk bij te lopen.
maand kleding, waterlijstje
een kast vol water
Lijstje – 8.000 liter water voor een spijkerbroek? 2.700 liter water voor een katoenen T-shirt? Zonder dat we het weten zit onze kledingkast vol met water. Hieronder wat feiten en cijfers op een rijtje.
de underwearrun van 2014
organic cotton is sexy
Interview – Slechts gekleed in een boxershort en een paar hardloopschoenen rennen tientallen jongeren vandaag door Amsterdam. Lawrence Cheuk legt uit dat de Underwearrun meer is dan een grappig bedoelde actie.
Sta ook een fast fashion seizoen droog!
Droogstaan!
Video – laat je door dit filmpje inspireren om watervriendelijker met kleding om te gaan.
Team DROGUE OneWorld Water Battle
Wedstrijd – Wie zijn de bedenkers van het Sta Droog idee?
Abonneren op