Nederlandse waterhulp voor Colombia

25-05-2015
Door: OneWorld Redactie
Bron: Rijksoverheid
Modderstromen in Colombia
Foto: Flickr/Ingmar Zahorsky
Nederlandse experts op het gebied van watermanagement en rampenpreventie reizen af naar Colombia om het land te helpen bij het voorkomen van overstromingen. Vorige week kwamen in het noordwesten van Colombia meer dan 90 mensen om bij een grote modderstroom.
Nieuws – 

De waterdeskundigen van het DRR-team (Disaster Risk Reduction) moeten het land op termijn behoeden voor vergelijkbare modderstromen, die vaker in Colombia voorkomen. Er worden analyses gemaakt van de huidige en eerdere rampen en op basis daarvan worden plannen gemaakt om de kans op herhaling en schadelijke gevolgen zo veel mogelijk te beperken. Tegelijkertijd moet een veiligere leefomgeving ervoor zorgen dat de economische kansen voor kwetsbare regio's toenemen.

Eerder gaf minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking al aan OneWorld aan dat Nederland het voortouw moet nemen bij de aanpak van watercrises in het buitenland. De afvaardiging van de Nederlandse experts naar Colombia is daar een goed voorbeeld van. Ook in 2011 werd een team van Nederlandse waterexperts naar het land gestuurd. Recentere voorbeelden van landen waar het DRR-team waterhulp bood, zijn Senegal, Filipijnen, Mexico, Pakistan, Ierland en Libanon.

Foto: cc

Reacties