My wet Turkish wedding

06-10-2014
Door: Tan Tunali
Bron: OneWorld
Dolgelukkig, maar tegelijkertijd ook triest van binnen. Met deze gemengde gevoelens lieten Turkse bruidsparen zich portretteren toen ze in het huwelijksbootje stapten. Figuurlijk, want in werkelijkheid was er geen boot te bekennen. De paren stapten met bruidskledij en al het water in, als vorm van creatief protest tegen de hydro-elektrische centrales in aanbouw, even verderop.
Fotoreportage – 

Om in zijn groeiende energiebehoefte te voorzien bouwt Turkije, met name in de Zwarte Zee-regio, steeds meer hydro-elektrische centrales. De lokale bevolking ziet toe hoe het waterpeil van de verschillende watertjes waar de centrales hun energie uit halen slinkt en het ecosystem ontwricht raakt.

Het bracht fotograaf Taner Kılınç op het idee om trouwfoto’s in die watertjes te nemen. Dat deed hij in de Kamilet Vallei, die danig te lijden heeft onder de bouw van een centrale. Hij vond twee koppels bereid die graag een nat (bruids)pak haalden om aandacht te vragen voor de verwoesting.

“Het enige wat we kunnen doen is onze stem laten horen en laten zien wat voor verwoesting de bouw van de centrales de prachtige natuur toebrengt. Daar zijn we met dit project aardig in geslaagd, maar helaas gaat de bouw voorlopig gewoon door”, aldus Kılınç, die in Turkije flink wat media-aandacht vergaarde met zijn natte trouwfoto’s.

Hieronder een greep uit de foto's die Kılınç maakte.

De strijd voor de Kamilet Vallei, door fotograaf Taner Kılınç

Aylin en Ercan Soysal halen een nat bruidspak voor het behoud van de vallei

Een graafmachine werkt aan de bouw van een hydro-elektrische centrale in de Kamilet Vallei

Meer fotoreportages van Taner Kılınç? Kijk op http://www.tanerkilinc.com/ 

Reacties