Journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld

Santa-Andres-still-1Main
Still uit de Cubaanse film Santa & Andrés, die in Cuba niet vertoond mag worden.

Jaarlijks vertoont het World Cinema Festival in Amsterdam onafhankelijke films. Er zijn films uit alle delen van de wereld en dit jaar staat de Cubaanse cinema centraal. Uiteraard is er meer te beleven: Q&A’s, lekker eten en live optredens.

Maak kans op gratis kaarten

OneWorld mag aan Vrienden van OneWorld (abonnees) tien setjes vrijkaarten weggeven voor een filmvertoning op World Cinema Amsterdam 2018.

Om kans te maken op twee kaartjes stuur je vóór 1 augustus 2018 een e-mail naar winnen@oneworld.nl, o.v.v. Vrijkaarten WCA.

Als je een setje kaarten hebt gewonnen, krijg je daarover op 2 augustus 2018 per e-mail bericht. Dan is ook de programmering bekend en kun je aangeven voor welke film je de kaartjes wilt inzetten. Hiervoor antwoord je uiterlijk 4 augustus 2018 op het bericht. In de e-mail staan deze instructies ook aangegeven.

De kaarten zullen een halfuur vóór aanvang van de voorstelling voor je klaarliggen bij de kassa van de betreffende locatie.

Een selectie van de films

Competitie films
Las herederas – Marcelo Martinessi (Paraquay, 2018)
Three Faces – Jafar Panahi (Iran, 2018)
La Soledad – Jorge Thielen Armand (Venezuela, 2016)

Cine Cuba
La música de las esferas – Marcel Beltrán Fernández (2018)
Sergio & Serguéi – Ernesto Daranas (2017)

Special screenings
The Reports on Sarah and Saleem – Muayad Alayan (Palestijnse gebieden en Nederland, 2018)
Sueño en otro idioma – Ernesto Contreras (Mexico, 2017)

Open Air
Supa Modo – Likarion Wainaina (Kenia, 2018)
Benzinho – Gustavo Pizzi (Brazilië, 2018)

Op 2 augustus is het volledige programma bekend waaruit je kunt kiezen. Dit zal meegestuurd worden met de e-mail aan de winnaars. De online ticketverkoop begint ook op 2 augustus.

Naast het wisselende programma heeft het festival ook een aantal vaste onderdelen: het competitieprogramma (negen genomineerde films strijden om de World Cinema Jury Award), Special Screenings, Open Air en natuurlijk een focusprogramma.

Meer informatie vind je op worldcinemaamsterdam.nl.

Voorwaarden
Alleen de tien winnaars krijgen op 2 augustus 2018 bericht. Geen bericht betekent dus dat je geen vrijkaarten hebt gewonnen. Er is geen correspondentie over de uitslag. Je e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt dan deze winactie, en alleen de e-mailadressen en namen van de winnaars worden gedeeld met WCA.