Hamburg doet koffiecups in de ban

25-02-2016
Door: OneWorld Redactie
Bron: Vice/Treehugger
Miljarden koffiecups belanden jaarlijks bij het vuilnis
Miljarden koffiecups belanden jaarlijks bij het vuilnis. Foto: Sandro Geyer
‘Nespresso, what else?’ Voor Hamburg niet langer de bijbehorende cups in ieder geval. In een poging de afvalberg van de Duitse stad te verkleinen wordt er in overheidsgebouwen geen koffie meer gezet met koffiecups en zijn de capsules sinds kort zelfs officieel verboden.
Van ’t web – 

Jaarlijks belanden er wereldwijd zo’n 14 miljard koffiecups bij het afval. Hamburg heeft er inmiddels schoon genoeg van. Ambtenaren drinken daar voortaan filterkoffie in een persoonlijke mok. Ook andere niet-recyclebare producten als plastic borden en bekertjes worden verbannen.

De hoop is nu dat het verbod overwaait naar Nederland, wereldkampioen koffiedrinken. Een Nederlander drinkt gemiddeld bijna 2,5 kop koffie per dag, wat neerkomt op meer dan 6 miljard liter per jaar. Dat is goed voor zo’n 3,7 kilo aan koffiecup-afval per persoon. Een berg die vooral bestaat uit plastic en aluminium. Aangezien een groot gedeelte hiervan niet te recyclen valt is een totale ban ook voor Nederland geen gek idee. ‘Nespresso?! Try something else!’

Reacties