Wil jij opkomen voor de belangen van gemarginaliseerde groepen in Oost-Europa, Afrika en het Midden-Oosten? En wil je een concrete bijdrage leveren aan onze strategische ambitie om onze belangenbehartiging uit te bouwen?

‘For those in need!’ Wij zien armoede, uitsluiting en crisis, en de mensonwaardige gevolgen daarvan. Daar leggen wij ons niet bij neer. Samen met honderden collega’s in binnen- en buitenland én met tienduizenden vrijwilligers komen wij in actie, zodat mensen en gemeenschappen tot hun recht komen en bloeien.

Wil jij opkomen voor de belangen van gemarginaliseerde groepen in Oost-Europa, Afrika en het Midden-Oosten? Heb je een netwerk binnen de politiek en ontwikkelingssector waar je op kunt voortbouwen? En wil je een concrete bijdrage leveren aan onze strategische ambitie om onze belangenbehartiging uit te bouwen? Wij zijn op korte termijn op zoek naar een

Lobbyist

(Almere, 28-36 uur per week)

Functie

Als onze lobbyist zet jij de belangen van gemarginaliseerde groepen, zoals ouderen, mensen met een beperking en etnische minderheden, op de agenda binnen de OS-sector, in Den Haag en in Brussel. Daarin werk je nauw samen met onze strategische lobbypartners en -netwerken. Zo werk je, op gedeelde thematiek, nauw samen met Charlotte Ariese, de senior lobbyist van Prisma. Je ondersteunt en vertegenwoordigt hen gemiddeld een dag per week. Daarnaast werk je, gemiddeld een dag per maand, samen met Lieke Scheeuwe, de senior lobbyist van de DCDD.

Dit betekent dat je…

 • Onze lobbystrategie verder uitwerkt en implementeert;
 • Actief bouwt aan een groeiend en relevant lobbynetwerk;
 • Samen met Prisma o.a. de rol van religieuze organisaties binnen ontwikkelingssamenwerking bepleit;
 • Namens én samen met DCDD het thema inclusie van mensen met een beperking verder op de agenda zet;
 • Beleidsaanbevelingen en opiniering ontwikkelt en deelt;
 • Onze landenkantoren adviseert over hun lobbystrategie en -plannen.

Jouw profiel

Ben jij toe aan een nieuwe stap in je carrière en wil jij op strategisch niveau meewerken? Inhoudelijk vraagt deze functie het volgende van je:

 • Hbo+ werk- en denkniveau en stevige, relevante werkervaring;
 • Een netwerk in de Tweede Kamer en/of bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken;
 • Ervaring en affiniteit met politieke processen, inclusie en ontwikkelingssamenwerking;
 • In staat zijn om verschillende belangen te wegen en het belang van Dorcas en haar partners tot uiting te laten komen;
 • Overtuigingskracht, tactisch inzicht, sensitiviteit, onderhandelen, netwerkvaardigheden en uitmuntende communicatieve vaardigheden (in het Nederlands en het Engels);
 • Als christen kun je je helemaal vinden in onze missie, visie en kernwaarden.

 “Aandacht vragen voor mensen in nood die gemarginaliseerd worden, daar lopen wij warm voor. Waarom? Als zij niet gehoord worden door beleidsmakers en politici blijven de onderliggende oorzaken van problemen in stand.” Nico Smith, expert Social & Economic Inclusion

What’s in it for you?

In deze nieuwe functie krijg jij de inhoudelijke uitdaging om onze lobbystrategie verder uit te werken en vorm te geven. Je krijgt de kans om, samen met collega’s en partners in binnen- en buitenland, ruimte te creëren voor de stem van gemarginaliseerde groepen en op te komen voor hun rechten.

Je komt te werken in een dynamische en internationale organisatie waar veel mogelijk is. We bieden je in deze functie veel zelfstandigheid, verantwoordelijkheid én ruimte voor eigen expertise, initiatief en ideeën. Je ontvangt een salaris van minimaal € 3.251,- en maximaal € 4.872,- euro bruto per maand (fulltime, 40 uur per week) en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een premievrij pensioen, flexibele werktijden en een passend thuiswerkbeleid.

Interesse?

We zien je sollicitatie graag tegemoet! Stuur jouw motivatie en cv uiterlijk 23 oktober 2021 naar d.karelse@karelserecruitment.nl. We lezen in je brief graag waarom jij vanuit je christelijk geloof bij ons aan de slag wilt gaan. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Iris Brouwer via 0619096062 of i.brouwer@dorcas.nl. David beantwoordt graag je vragen over de procedure en planning en is bereikbaar op 0682568838 of via bovenstaand mailadres.

Deze vacature wordt tegelijk intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid geven we voorrang aan interne kandidaten.
Alle medewerkers van Dorcas ondertekenen de Dorcas-gedragscode en zijn verplicht zich hieraan te houden. In onze gedragscode heeft de bescherming van het kind specifieke aandacht. Wij volgen hierbij de PSEA-richtlijnen (Protection Against Sexual Exploitation and Abuse). Tijdens de sollicitatieprocedure kunnen we een antecedentenscreening verrichten, inclusief referenties van voormalige werkgevers. Je vindt onze gedragscode via dorcas.nl/organisatie bij downloads.

Dorcas_400px

Dorcas

Dorcas is een christelijke hulpverleningsorganisatie, die actief is in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika. In die gebieden werkt zij …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief