Ben jij iemand die zowel uitvoerend als strategisch aan de slag wil op het gebied van marketing en communicatie, iemand die kansen signaleert en deze benut en iemand die zich wil inzetten voor een maatschappelijk doel? Lees dan snel verder want bij Critical Mass zoeken we nog een:

COMMUNICATIEMEDEWERKER (X/V/M)

0,6 fte (op basis van een 36-urige werkweek)

Als communicatiemedewerker…

 • Werk je de communicatiestrategie verder uit en ontwikkel je nieuwe communicatieacties die aansluiten bij de beleving van (potentiele) klanten en bijdragen aan de doelstellingen van Critical Mass.
 • Verzorg je de (digitale) communicatie-uitingen van onze projecten voor verschillende doelgroepen.
 • Ontwikkel je een (social) media-strategie en voer je deze uit.
 • Verzamel je relevante gegevens en resultaten vanuit de projecten en zet deze om in aantrekkelijke (digitale) informatie voor verschillende media, doel- en klantgroepen.
 • Analyseer je de respons op de (digitale) communicatie-uitingen (bereik en waardering) en denk je mee over wenselijke vervolgacties.
 • Signaleer je behoeften en trends in de markt en bij onze doelgroepen in het bijzonder, en vertaal je deze naar doelen en acties voor onze organisatie en onze projecten.
 • Schrijf je teksten voor o.a. de website, de nieuwsbrief en (social) media-uitingen.
 • Beheer je onze websites en (social) mediakanalen.

Jouw profiel

Wij zoeken een collega die ervaren is in het opzetten en uitvoeren van een vernieuwende communicatie-strategie. Je vindt het leuk om je te verhouden tot verschillende doelgroepen en bent thuis in online, offline en andere reguliere communicatievormen. Je ziet het onder de aandacht brengen van onze doelstellingen en onze projecten als een leuke uitdaging, je hebt een vlotte, inclusieve pen en je hebt affiniteit met en kennis van de maatschappelijke thema’s waarop Critical Mass werkt.

 • Hbo werk – en denkniveau, bij voorkeur met afgeronde communicatieopleiding.
 • Je bent op de hoogte van actuele ontwikkelingen en digitale toepassingen op communicatiegebied.
 • Je hebt een brede interesse in culturele, maatschappelijke en educatieve thema’s en processen.
 • Je kunt goed plannen, organiseren en omgaan met deadlines.
 • Je bent flexibel, proactief en werkt secuur.
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, in woord en geschrift.
 • Je identificeert je met onze missie om te werken aan een inclusieve samenleving

Wij bieden:

 • Een contract van 0,6 fte (op basis van een 36-urige werkweek) voor een periode van 12 maanden, met mogelijkheid tot verlenging en een proefperiode van een maand.
 • Een salarisindicatie tussen de € 2.403,- en € 2.885,- (op basis van 36-urige werkweek), afhankelijk van opleiding en werkervaring excl. vakantietoeslag.
 • Een persoonlijk loopbaanbudget, om je binnen je functie verder te ontwikkelen.
 • Een baan met concrete maatschappelijke impact en veel ruimte voor eigen initiatief.
 • Een kantoor midden in het hartje van Utrecht en betrokken, gedreven collega’s.
 • Een laptop, waarmee je op flexibele werkplekken kunt werken.

De organisatie

Critical Mass bestaat uit een klein maar hecht team op kantoor en een grote, brede schil aan trainers, trainingsacteurs, gespreksleiders, grafisch ontwerpers, tentoonstellingsbouwers, (web)ontwikkelaars, filmmakers, regisseurs en tekstschrijvers. Met onze innovatieve, ervaringsgerichte vormen maken we schurende maatschappelijke thema’s bespreekbaar met uiteenlopende doelgroepen: van scholieren (po, vo, mbo) tot professionals die met jongeren werken en van ambtenaren tot bezoekers van tentoonstellingen en musea. We dagen deelnemers uit om hun eigen houding en gedrag kritisch onder de loep te nemen en activeren ze om zelf bij te dragen aan een inclusieve samenleving die voor iedereen werkt.

Wij willen met ons team een afspiegeling van de samenleving zijn, waarbinnen verschillende perspectieven en achtergronden vertegenwoordigd zijn. Vanwege de belangrijke thema’s en de complexe vraagstukken waar wij op werken met uiteenlopende doelgroepen, zoeken we (maatschappij)kritisch talent dat verschillende perspectieven met zich meebrengt. Het is voor de kwaliteit en impact van ons werk belangrijk om te weten wat er speelt in de samenleving, zodat wij hier vanuit verschillende invalshoeken naar kunnen kijken en dit op de juiste manier vertalen naar interactieve trainingen, workshops, werkvormen, projecten, concrete oplossingen en advies.

De procedure

In verband met ons streven naar een objectieve selectieprocedure verzoeken we je om jouw sollicitatiebrief of andere passende vorm (max 10 min) alleen uit het antwoord op onderstaande vragen te laten bestaan:

1.     Waarom wil je werken aan het bespreekbaar maken van ‘moeilijke’ onderwerpen en het stimuleren van een inclusieve samenleving?

2.     Waarom gaan opdrachtgevers en collega’s blij worden van jouw aanpak (communicatie)?

3.     Wat maakt dat dit voor jou nu de juiste carrière stap is?

4.     Hoe hou jij alle ballen in de lucht en ga jij ervoor zorgen dat alle verschillende projecten van Critical Mass een plekje krijgen binnen jouw communicatiestrategie?

5.     Beschrijf een communicatiestrategie of uiting die je ontwikkeld hebt waar je trots op bent, neem ons mee in jouw rol binnen het project en wat jij hebt toegevoegd? Ook zijn we benieuwd naar jouw grafische en multimediale kwaliteiten.

 

Wij zijn per september/oktober 2021 op zoek en ontvangen daarom jouw cv en motivatie graag uiterlijk vóór maandag 16 augustus 2021. Je kunt jouw cv en brief – of andere passende vorm (max 10 min.) – sturen naar karen@criticalmass.nl Voor vragen over de vacature en over de organisatie kun je mailen met Karen Retera (directeur) via karen@criticalmass.nl of bellen via 030-2714956.

Critical Mass – goed

Critical Mass

Critical Mass laat jongeren ervaren hoe conflicten ontstaan. We laten hen voelen hoe het is om buitengesloten te worden of confronteren hen …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief