We leren samen wat we kunnen en laten horen wat we willen. Op zoek naar een stage waarbij je niet alleen je skills, maar ook je eigen ervaringen kan inzetten? Dit is het!

over het project

De Rainbow Academy is de plek waar LHBTQI+-jongeren samen komen om te leren, gezien te worden en de wereld te verbeteren.

De Rainbow Academy bestaat uit drie onderdelen. Ten eerste een gratis trainingsprogramma (5 workshops per jaar) voor LHBTQI+-jongeren die zich actief inzetten voor anderen, bijvoorbeeld als voorlichter voor het COC of als organisator van feestjes voor queer People Of Colour. Daarnaast organiseren we jaarlijks de Rainbow Academy Day, een dag vol trainingen, ontmoetingen en samen eten. Als laatste en nieuwste onderdeel is er het Rainbow Academy Panel, een groep van 20 jonge LHBTQI+-mensen die als ervaringsdeskundigen aanschuiven bij beleidsmakers, politici, onderwijzers en alle anderen die onze wereld als jongeren vorm geven. Deze groep jongeren komt op vaste momenten bij elkaar, ontvangt trainingen en organiseert samenwerkingen met overheden en scholen. Een volledige uitleg van de Rainbow Academy vind je hier.

jouw rol en taken

Het project wordt geleid door een projectleider van NJR en een projectleider van Movisie. Jij wordt een volledig meedraaiend onderdeel van hun team. Zo zal je helpen met het organiseren van de trainingen, het contact met het panel onderhouden (bijvoorbeeld via onze nieuwsbrief en social media) en meedenken over de toekomst van de Rainbow Academy.

Elke dag zal een beetje anders zijn, maar de taken die je uitvoert zullen met name te maken hebben met organiseren, plannen en schrijven. Daarnaast zal je veel bezig zijn met ons netwerk onderhouden en dus veel kletsen met mensen over hun ervaringen en ideeën. Samen ondersteunen we de Rainbow Academy groep.

We laten aan jou hoe we deze stage bij jouw opleiding kunnen laten aansluiten. Wat ons betreft past deze stage zowel bij een universitaire opleiding in de sociale en communicatiewetenschappen (bijvoorbeeld met een onderzoek als toevoeging) als bij mbo niveau 3 en 4 opleidingen in de richting zorg en welzijn. De vorige stagiaire deed mbo event management. Twijfel je of deze stage bij jouw opleiding past? Mail dan vooral even!

wie ben jij?

 • Je doet een opleiding (niveau doet er niet toe) en kan daarvoor een stage lopen van ten minste 3 maanden, maar bij voorkeur 6 maanden
 • Je wil Nederland beter maken voor jonge LHBTQI+-mensen
 • Je hebt zin om nieuwe dingen te leren en weet ook goed te vertellen welke dingen dat zijn
 • Je werkt goed alleen
 • Je staat open voor de ervaringen van anderen

wat bieden wij?

 • Een fijne jonge organisatie waar je snel deel uit van zal gaan maken
 • De mogelijkheid om jezelf beter te leren kennen
 • 1-op-1 stagebegeleiding
 • Stagevergoeding (€300 per maand bij een volledige stage van 32 uur per week)

wat verwachten wij niet van jou?

 • Dat je al kennis hebt van beleid en/of lobby
 • Dat je een bepaalde opleiding doet
 • Dat je dicht bij ons kantoor in Utrecht woont

iedereen is welkom

Hadden we al gezegd dat iedereen welkom is? En ja, dan bedoelen we echt iedereen. M/V/X, opleiding of geen opleiding, waar je ook woont en wat je achtergrond ook is.

Denk je dat er iets wat we moeten weten of dat er een probleem kan zijn, geloof ons: alles is op te lossen. We denken graag met je mee.

doen?

Solliciteer door dit formulier in te vullen en dan laten wij je weten of we een kennisgesprekje met je willen inplannen. Op dit moment werken wij door corona het overgrote deel van de tijd thuis. Mocht dit problemen voor je opleveren, benoem dit dan in je sollicitatie. Deze vacature sluit wanneer de juiste kandidaat gevonden is.

nog vragen?

Neem dan contact op met Isabeau Jensen isabeaujensen@njr.nl

njr1

Nationale Jeugdraad

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief