Lekker lakken

Lekker lakken

The Making Of: NagellakRood, zwart, zilver of zelfs met glitters en figuurtjes. Nagellak bestaat in allerlei soorten, maten en kleuren. Maar wat smeer je eigenlijk op je nagels? We smeren nogal wat af in Nederland. Maar liefst 12 miljoen potjes nagellak gaan elk jaar...
Wij eisen ijsjes

Wij eisen ijsjes

The Making Of: SchepijsGewoon omdat het lekker is, of als toetje na het kerstdiner? IJs eten kan zelfs in de winter. Wat zit er in dat smakelijke Italiaans schepijs uit de ijssalon of supermarkt? Nederland eet de meeste ijsjes ter wereld, gevolgd door China en de VS....
Biowijn: santé?

Biowijn: santé?

The Making Of: Biologische wijnWaar en onder welke omstandigheden wordt biologische wijn gemaakt? Nederland doet het goed op het gebied van biologische wijnbouw. Dat komt omdat onze wijnsector pas op gang kwam nadat er druivenrassen waren ontwikkeld die goed bestand...
Koken met kokos

Koken met kokos

The Making Of: KokosmelkKokosmelk is de perfecte toevoeging aan een curry, soep of dessert. Maar wat is de weg van kokosnoot tot romige ‘melk’? En welke rol spelen apen in deze productie? In Nederland eten we gemiddeld 1,3 kilogram kokos per persoon per jaar....
Perfect period

Perfect period

The Making Of: TamponsGeen lappen wassen of ingewikkelde constructies om alles op z’n plek te houden. De tampon staat voor gemak, vooral in de westerse wereld. Maar wat stop je eigenlijk in je lichaam en gooi je in de vuilnisbak? Gemiddeld draagt een vrouw1 vijftien...