Ik wil meer bloot in de supermarkt

Ik wil meer bloot in de supermarkt

Sinds de eerste lockdown doet Daniël Poolen, zoals veel mensen, zijn boodschappen online. Uiterst gemakkelijk, maar het zet hem ook aan het denken. Al dat verpakkingsmateriaal dat producten in de offline supermarkt beschermt, dat is nu toch overbodig? Voor de meeste...
Miljoenen kilo’s eten, geen restaurant kan ze verkopen

Miljoenen kilo’s eten, geen restaurant kan ze verkopen

Schuren vol frietaardappelen voor het festival- en voetbalseizoen, magazijnen vol groente en zuivel: producenten en horecaleveranciers zitten met enorme overschotten, terwijl het bij voedselbanken en supermarkten stormloopt. Wat gebeurt er met al dat voedsel? Op het...
De toekomst is krom en gedeukt

De toekomst is krom en gedeukt

Supermarkten maken stappen om voedselverspilling te verminderenNoodgedwongen lag er door de droogte van afgelopen zomer meer kromme groente in de supermarkt. Heeft dit de deur geopend tot structureel kromme komkommers en gebutste bananen in het schap? Geschat wordt...
Gooi die gerimpelde paprika niet weg!

Gooi die gerimpelde paprika niet weg!

Voedselverspilling tegengaanVan al het voedsel dat wereldwijd wordt verbouwd, wordt ruim 30% verspild. Hoelang kunnen we hiermee doorgaan? Jaap Söntjens en Job van der Linden hebben een oplossing; de Voedselkringloop. Per jaar verspilt de gemiddelde inwoner van Europa...