De snack van de toekomst is vet, vegan en klimaatneutraal

De snack van de toekomst is vet, vegan en klimaatneutraal

De horeca krijgt de duurzame smaak langzaam te pakken, ziet Marco Agema. Met zijn ‘Snackbar van de Toekomst’ geeft hij het goede voorbeeld. ‘Duurzaamheid is niet alleen voor de hippe stedelingen met hun havercappuccino’s.’ Bij frikandellen, bitterballen en patat...
Miljoenen kilo’s eten, geen restaurant kan ze verkopen

Miljoenen kilo’s eten, geen restaurant kan ze verkopen

Schuren vol frietaardappelen voor het festival- en voetbalseizoen, magazijnen vol groente en zuivel: producenten en horecaleveranciers zitten met enorme overschotten, terwijl het bij voedselbanken en supermarkten stormloopt. Wat gebeurt er met al dat voedsel? Op het...
Wie wordt er rijker van duurdere koffie?

Wie wordt er rijker van duurdere koffie?

We zijn minder koffie gaan drinken, maar geven er wel flink meer geld aan uit. Channa Brunt, tevens werkzaam bij ngo Fairfood, vroeg zich af wat koffieboeren daarvan terugzien. Spoiler: het merendeel van hen leeft nog steeds onder de armoedegrens. Verschillende van...
Groen licht voor gebakken lucht

Groen licht voor gebakken lucht

Opinie: Terrasverwarming illustreert het hele klimaatdebatTerwijl het klimaatdebat de gemoederen in Nederland verhit, ziet Erzsó Alföldy met lede ogen aan hoe steeds meer horecaterrassen de buitenlucht opwarmen – zelfs als er niemand zit. Een uithangbord voor de...
U kunt hier niet naar de wc

U kunt hier niet naar de wc

Hoe toegankelijk is de Nederlandse horeca? Mensen met een beperking moeten onbezorgd uit eten kunnen of kunnen winkelen, vindt onze overheid. Toch is er nog het een en ander aan te merken op de toegankelijkheid in Nederland. In Emmen rees vanwege de Week van de...