Het doorgeslagen dieet op de ‘Gezonde School’

Het doorgeslagen dieet op de ‘Gezonde School’

Werkt de gezondheidscultus op scholen eetstoornissen in de hand?Steeds meer Nederlandse kinderen kampen met overgewicht. Tegelijkertijd worden anorexiapatiënten steeds jonger. Heeft alle aandacht voor gezonde voeding misschien een onbedoeld bijeffect? Uit onderzoek...
‘Ik eet geen vlees, maar slurp kaas naar binnen als zuurstof’

‘Ik eet geen vlees, maar slurp kaas naar binnen als zuurstof’

Je inzetten voor een betere wereld is soms verdomd lastig. Is het goed wat ik doe, of slaat het nergens op? Goeddoeners delen hun dilemma’s. Deze keer: veganisme is best een uitdaging als je hobby’s kaas en schoenen zijn. In de 21 jaar dat ik geen vlees meer eet, heb...
Zo wordt je favoriete suikerbom gemaakt

Zo wordt je favoriete suikerbom gemaakt

The Making Of: SnoepWe verorberen in ons land per persoon zo’n 6,5 kilo snoepgoed per jaar. Een beetje suiker kan geen kwaad toch? Of wel… Vrolijk gekleurde beertjes en winegums, (Engelse) drop en zure matten, we zijn er dol op. En dat is niet zo gek: snoep...
De gewone ondernemer wil ook vergroenen

De gewone ondernemer wil ook vergroenen

Deze familiebedrijven gingen de uitdaging aanOndernemers van kleine en middelgrote bedrijven willen best verduurzamen, maar dat blijkt niet eenvoudig. Ze hebben niet het geld van grote multinationals, maar maken ook geen kans op prijzen zoals groene start-ups. Deze...
Vet gezond

Vet gezond

The Making Of: AvocadoMexico kent al het Guacamania Festival, en een Amsterdams avocado-restaurant is zó populair dat het al uitgroeit tot een internationale keten. Hoe blij moeten we zijn met deze avocadogekte? De avocado is het achtste wereldwonder, zo lijkt het...