Hoe misselijk moet de bio-industrie ons nog maken?

Hoe misselijk moet de bio-industrie ons nog maken?

Afschuwelijke beelden van veetransport deden hoofdredacteur Seada Nourhussen haar dieet aanpassen. Maar echte verandering komt uiteindelijk niet vanuit de consument, zegt zij. ‘Weten we wel hoeveel subsidies gaan naar het goedkoop houden van zuivel en vlees?’ In...
Het vuur van stalbranden is nog niet gedoofd

Het vuur van stalbranden is nog niet gedoofd

De prijs die de consument wil betalen voor dierlijke producten ligt laag en investeren in brandveiligheid in de veehouderij kost geld. Daarom komen er jaarlijks duizenden dieren om bij een stalbrand. Dat moet en kan anders, aldus dierenarts Arabella Burgers. Stallen...
Opvoeden in een vuile wereld

Opvoeden in een vuile wereld

Journalist Irene van den Berg wil haar dochtertje leren om zuinig te zijn op de aarde. Maar wat vertel je een kind over klimaatverandering of de bio-industrie, en op welke leeftijd? ‘Zeepaardje, ik kom je helpen!’ Sinds mijn dochtertje (4) op school heeft geleerd dat...
Waarom wek ik als vegetariër zoveel irritatie op bij vleeseters?

Waarom wek ik als vegetariër zoveel irritatie op bij vleeseters?

En wat zijn manieren om hiermee om te gaan?Wie uit morele overwegingen vlees laat staan, kan vanuit de omgeving vaak op weerstand rekenen. Hoe komt dat? En is er een manier om toch met vleeseters door één deur te kunnen? In april 2016 ben ik gestopt met het eten van...