Zo krijgt een café klimaatneutraal eten op je bord

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

“Er zit een enorm verhaal achter alles wat er op je bord ligt, dat is bijna niet te bevatten”, vertelt Joey Hodde (24) van Café de Ceuvel. Aardappelen uit Peru, sperziebonen uit Kenia en vis uit Zuidoost-Azië. Uit onderzoek van de Rabobank blijkt dat een gemiddeld avondmaal 33.000 kilometer aflegt voordat het op je bord belandt, schreef OneWorld al eerder. Volgens het Voedingscentrum wordt 20 tot 35 procent van de totale uitstoot van broeikasgassen veroorzaakt door de productie van voedsel. Het wereldvoedselsysteem is daarmee een van de grootste bronnen van klimaatverandering.

Filmpje

Dat kan anders, vinden ze bij Café de Ceuvel in Amsterdam. Maar hoe? Reporter Niki Boomkens ging voor OneWorld op onderzoek uit.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons