Rapper: ‘Sorry, toekomstige generaties’

21-04-2015
Door: OneWorld Redactie
Bron: OneWorld
Prince Ea ‘Dear Future Generations: Sorry’
De Amerikaanse rapper Prince Ea (26) bracht een paar weken door in Afrika, waar hij de ‘afschuwelijke vernietiging van het regenwoud’ zag. Dat inspireerde hem om het nummer ‘Dear Future Generations: Sorry’ te schrijven.
Van ’t web – 

“Sorry, toekomstige generaties”, zegt Prince Ea in het filmpje. “Sorry dat we de natuur gebruikten als creditcard zonder limiet. Sorry dat we de oceanen zo vervuilden dat je er niet eens meer in kunt zwemmen. Sorry dat we deze vernietiging vooruitgang durfden te noemen. Ik hoop dat jullie ons vergeven, we wisten niet hoe bijzonder de aarde was.”

De 26-jarige Prince Ea rapt over bomen die met voetbalvelden tegelijk worden gekapt, over uitgestorven dieren, overstromingen en luchtvervuiling. Halverwege het nummer zegt hij: “Weet je wat, het spijt me niet. Ik accepteer deze toekomst niet. We kunnen hier wat aan doen. Het is aan deze generatie om voor de aarde te zorgen.” 

Hij maakte het filmpje voor de organisatie Stand for Trees, die carbon credits verkoopt. Door de verkoop van deze certificaten willen ze bossen beschermen en de uitstoot van CO2 verkleinen. De video is sinds gisteren al ruim 15 miljoen keer bekeken. 

Reacties