Gepassioneerde SDG impactmaker en verbinder
Gepassioneerde SDG impactmaker en verbinder
  • Amsterdam, Utrecht of Den Haag, Netherlands
  • 26 februari 2024

Ik wist al jong dat ik mij in wil zetten voor een eerlijkere, groenere wereld. De SDG’s vormen dan ook de rode draad door mijn studie- en carrièreloopbaan: in eerste instantie door te focussen op de ‘sociale’ SDG’s tijdens mijn studie Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie, hierna door me te verdiepen in de ‘groene’ SDG’s tijdens mijn master Global Environmental Governance, Sustainability and Climate Change.

Ik heb ervaring bij UNICEF (belangenbehartiging kinderrechten en migratie), Accenture (CSR afdeling) en De Duurzame Adviseurs (MVO-adviseur).

Ik ben momenteel op zoek naar een nieuwe uitdaging waarin ik mét mensen werk voor mensen. Daarmee doel ik op het gegeven dat ik energie krijg van het samenwerken, trainingen geven, netwerken én iets wil betekenen voor anderen, bijvoorbeeld op het thema diversiteit en inclusie, arbeidsrechten in de keten, vrouwenrechten of SDG's in het algemeen.

Ik ben ambitieus en een echte aanpakker. Wie is op zoek naar mij?

Categorie
E-mail
milou.america@hotmail.com
Telefoonnummer
0658961874

Opleiding

Master @ VU Amsterdam
sep 2020 — jun 2021

Global Environmental Governance

Bachelor @ Universiteit Utrecht
sep 2015 — jun 2021

Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie

Ervaring

MVO- & CO2-adviseur @ De Duurzame Adviseurs
mei 2022 — Huidig

Sinds 2022 werk ik bij De Duurzame Adviseurs. In mijn rol als adviseur help ik bedrijven en gemeenten met het opzetten van een CO2 management systeem in lijn met het GHG protocol. Echter gaat mijn hart sneller kloppen van de bredere thematiek die de SDG’s omvatten. Hier richt ik mij als MVO-adviseur op door organisaties op weg te helpen met het bepalen welke GRI-thema’s voor hen en hun belanghebbenden relevant zijn en hoe zij hier actie op kunnen ondernemen. Ook werk ik met bedrijven aan het opstellen van voortgangsrapportages zoals MVO-jaarverslagen. Intern heb ik enkele taken kunnen oppakken zoals het uitrollen van een Diversiteit, Inclusie en Gelijkwaardigheid beleid en het vertegenwoordigen van de belangen van collega’s in de Ondernemersraad.

CSR associate @ Accenture
sep 2020 — jan 2021
Intern Children's Rights and Migration @ UNICEF Nederland
feb 2020 — aug 2020

Neem contact op met de kandidaat

Contact