ervaren jurist humanitair recht en ethiek
  • Delft, Netherlands
  • 26 september 2022

Ervaren jurist humanitair recht en ethicus die plezier heeft in het managen van een internationale NGO. Ik houd ervan ‘out of the box’ te denken en nieuwe dingen uit te proberen. Ervaring in vraagstukken van internationale vrede & veiligheid. Tevens ervaring in het publiceren van de boekenreeks ‘Studies on Military Ethics’.

Categorie
E-mail
humlaw@wxs.nl
Telefoonnummer
0624681145

Opleiding

drs. @ Rijksuniversiteit Leiden
sep 1978 — jun 1984

Ik heb een studie afgerond in internationaal publiekrecht.

Ervaring

Executive Director @ EuroISME
mei 2015 — Huidig

Ik ben verantwoordelijk voor het dagelijkse management van een Europese organisatie die zich toelegt op de ethiek van internationale vrede & veiligheid. Omdat EuroISME niet een typisch westerse organisatie is, onderhoud ik ook contacten met deskundigen uit landen van de voormalige Soviet Unie. Ik ben verantwoordelijk voor: 1) het organiseren van de jaarlijkse conferentie; 2) het vertegenwoordigen van de organisatie bij externe instanties; 3) het organiseren van een jaarlijkse prijs voor een afstudeerscriptie die geschreven is over de ethiek van vrede & veiligheid; 4) het bewaken van de begroting i.s.m. de penningmeester; 5) onderhouden van contacten met deskundigen uit meer dan 20 landen; en 6) het instandhouden van een academische boekenreeks.

Universitair hoofddocent @ Faculteit Militaire Wetenschappen, Ministerie van Defensie
sep 2006 — jan 2015

Mijn taken, in Den Haag-Ypenburg omvatten: 1) het geven van ethiekonderwijs aan officieren van de Nederlandse krijgsmacht voor zowel het midden mangement als het hogere management; 2) het verrichten van wetenschappelijk onderzoek, alsmede het publiceren daarover; 3) het organiseren, in opdracht van de Staatssecretaris van Defensie, van internationale conferenties. Tevens heb ik, op verzoek van de Rwandese krijgsmacht, een cursus van drie weken ontworpen waarin humanitair recht en ethiek in tandem worden gegeven. Ik heb leiding gegeven aan een team dat deze cursus drie maal heeft gegeven in Musanze, aan de grens van Rwanda, Oeganda en Congo.

Neem contact op met de kandidaat

Contact