Junior Onderzoeker en Muzikant
Junior Onderzoeker en Muzikant
  • Amsterdam, Netherlands
  • 21 december 2023

Met oog voor intermenselijke en interculturele verschillen ligt mijn interesse bij het nader tot elkaar brengen van verschillende visies en belangen; cultural brokerage. Social enterprices hebben mijn voorkeur boven carriere maken en een zo hoog mogelijk salaris bemachtigen. Bereidheid om periodes in het buitenland te werken.

Mijn humor en muziek hebben mij geholpen tijdens mijn veldwerk om met en tussen mensen van verschillende posities/achtergronden contact te leggen. Het begrip armoede en de verschillende manieren en interpretaties van ontwikkeling en/of verbetering van de kwaliteit van leven hebben mijn voornaamste interesse. De complexiteit van internationale samenwerking is de realiteit waarin ik het liefst zou willen werken en groeien. Tevens bereid om tijdelijk lokale klussen te klaren.

Vaardigheden: sociaal verbindend, creatief, oplossingsgericht, punctueel, muziek & humor.

Talen: Nederlands, Engels, Spaans, Frans, en Duits. 

Interesses: Goed eten, muziek, mensen, ontwikkelingssamenwerking, voetbal, natuur.

Reiservaringen: Zuid-Amerika (Peru, Ecuador, Bolivia en Chili), West-Afrika (Ghana, Togo, Burkina Faso en Mali), Midden-Amerika als (straat)muzikant (Mexico, Guatemala en de VS).

Mijn voornaamste doel is momenteel om meer ervaring op te doen en bij te blijven in een snel veranderde wereld. Vanuit mijn woning in Amsterdam Oud-West wil ik bijblijven in internationale ontwikkeling/samenwerking. De muziek blijft doorgaan.

Categorie
E-mail
westerclaassens@gmail.com
Telefoonnummer
0621671663

Opleiding

Master “Applied Anthropology” @ Universiteit van Amsterdam
sep 2021 — sep 2022

Op Mallorca heb ik onderzoek gedaan onder traditionele kleinschalige vissers en de uitdagingen waar zij mee te dealen hebben in een snel veranderende omgeving. Mede door beleid dat wordt gemaakt door mensen die de realiteit niet goed kennen, een enorme veelheid aan partijen en met name massatoerisme die de identiteit van de eilandbewoners beïnvloedt. Ook
Ngo’s vormen een groot deel van een ingewikkeld geheel aan stakeholders met verschillende visies en belangen.
Deze verschillende manieren van denken en handelen heb ik in een rapport aan een van de grotere Ngo’s gestuurd met een aantal aanbevelingen om de communicatie, samenwerking en het wederzijds begrip te verbeteren. Deze is natuurlijk ook gestuurd naar de vissers waarmee ik heb mogen werken en leven, en hun belangenbehartigers; de ‘Confrarías del Pescadors’.

Bachelor “Culturele Antropologie en Sociologie der niet-Westerse Samenlevingen” @ Universiteit van Amsterdam
sep 2000 — aug 2006

Mijn bachelorsscriptie beschreef de redenen van de voorrangspositie die Ghana had ten opzichte van veel landen in Sub-Sahara Afrika waar Directe Armoede Bestrijding duidelijk meer nodig was. DAB was een speerpunt van toenmalig minister van OS, Van Ardenne, en dat rijmt niet met de (toenmalige) realiteit. Dit is een beleidsscriptie geworden. Daarmee heb ik duidelijk minder affiniteit mee dan met de daadwerkelijke dagelijkse realiteit van mensen. Dit heeft mij wel geholpen om tevens oog te hebben voor de beleidskant van zaken.

Propedeuse “Culturele Antropologie en Sociologie der niet-Westerse Samenlevingen” @ Universiteit van Amsterdam
sep 1999 — aug 2000

Inleiding in de meest gangbare theorieën, hun historische ontstaan, en hoe zij zich verhouden tegenover elkaar. Hoe men dus verschillende theorieën kan gebruiken om je 'case' goede onderbouwing te geven. en zelfs een raamwerk kan brengen om met bepaalde theorieën te werken.

HAVO en VWO Atheneum @ Van Maerlant Lyceum Eindhoven
sep 1990 — aug 1998

Ervaring

Brouwer @ Brouwerij "de Prael"
mei 2011 — apr 2020
Zelfstandig werkend kok @ Fondue & Fondue
feb 2007 — mrt 2009

Kaas-, vlees- en chocoladefondues klaarmaken, alsmede personeelseten.

Bouwer en barmanager @ Cantina Mobile
nov 2002 — dec 2006

Opbouw van hapjes- en drankgelegenheid op festivals en evenementen, de bar draaiende houden en uiteindelijk afbreken.

Keukenmedewerker en bediening. @ V.O.F. “Café Bern”
sep 2002 — dec 2006

Afwassen, salades klaarmaken, tafels indekken en afruimen, toetjes maken en weer meer afwassen. Ook zeer druk bezocht eetcafé.

Zelfstandig en samenwerkend kok @ Restaurant “De Blauwe Hollander"
okt 1999 — sep 2001

Samen met een andere kok eten in een drukbezocht oer-Hollands restaurant de avond voorbereiden, maaltijden doorklappen, en inkooplijsten bijhouden.

Neem contact op met de kandidaat

Contact