Hernieuwbare energie specialist met hands on ervaring
  • Uden, Netherlands
  • 14 december 2023

Mijn ervaring met hernieuwbare energie is breed, van off-grid waterkracht tot batterij opslag met uitstapjes naar Hydram en mestbewerking. Ik heb een technische achtergrond en daar ligt mijn kracht. Vanuit de werking van systemen ken ik de pro en contra’s en kan daardoor goed en onderbouwd meedenken en adviseren. Ik ben iemand die graag kennis vergaart en deelt, nieuwsgierigheid is mijn drijfveer.

Categorie
E-mail
jaap.langius@hotmail.com
Telefoonnummer
+31620078050

Ervaring

Werkvoorbereider @ FMI mechatronics
apr 2023 — Huidig

FMI maakt en assembleert fijnmechanische apparatuur en gereedschappen, als werkvoorbereider ben ik verantwoordelijk voor aanbiedingen en prijsopbouw het juist inrichten van de werkzaamheden tijdens het assemblageproces en het inrichten van het traject voor gereedschappen die terugkomen voor onderhoud en/of upgrade

Senior technician batterij energie opslagsystemen @ ATEPS
jun 2015 — nov 2022

Senior technicus BESS (Batterij energieopslag systemen) in de range van 35kW– 1 MWh. Verantwoordelijk voor de ontwikkeling, (uitbestede) productie en test van de gebouwde opslagsystemen. Evenals verbetertrajecten, foutdiagnose, monitoring en reparatie, daarnaast verantwoordelijk voor kwaliteitsbewaking, instructie aan klanten en training.

Leidinggevend monteur mestverwerkingsmachines @ Daut Milieu
mei 2015 — jan 2012

Leidinggevend monteur, verantwoordelijk voor het testen van gebouwde mestverwerkingsmachines. Verbetertrajecten, diagnose en reparatie maakt eveneens deel uit van de werkzaamheden. De machines staan verspreid in Nederland.

Regionale coördinator Technical Support Unit Sumatra @ Entec
jun 2009 — dec 2011

Regionale coördinator voor TSU op Sumatra, Indonesië. Verantwoordelijk voor het uitvoeren van de technische ondersteuning t.b.v. het implementeren van kleine waterkrachtcentrales in de afgelegen gebieden van Sumatra. Deze ondersteuning maakt deel uit van het PNPM-LMP programma van de Indonesische overheid. PNPM-LMP staat vrij vertaald voor; “Nationaal
Programma voor Empowerment van lokale Gemeenschappen – Ontwikkeling van Rurale Gebieden”. Het aansturen van de lokale medewerkers en plannen van werkzaamheden op locatie (b.v. haalbaarheidsstudies, bouw en ingebruikname van waterkrachtcentrales) maken deel uit van de werkzaamheden evenals het bespreken met de verheidsinstellingen betrokken bij PNPM LMP (b.v. de planning van activiteiten, het verdelen van taken) en overleg met het TSU hoofdkantoor m.b.t. de geplande activiteiten.

Coördinator gedecentraliseerde water en energievoorziening @ Borda
apr 2008 — mei 2009

Coördinator gedecentraliseerde water en energievoorziening. Verantwoordelijk voor het promoten van hernieuwbare energiesystemen (waterkracht, zonne-energie (PV)) en watervoorziening (Hydraulische RAM pompen). Ook het ondersteunen van betrokken partners met technische know-how, het samenstellen van trainingsmateriaal en het geven van trainingen maakt deel uit van de werkzaamheden evenals het onderhouden en uitbreiden van contacten met relevante partners/organisaties.

Senior technician/advisor hernieuwbare energiesystemen @ Ledeg (Ladakh ecological development group)
jun 2006 — mei 2009

Senior technician/advisor hernieuwbare energiesystemen. Verantwoordelijk voor het in gebruik nemen van micro waterkrachtcentrales en zonnepanelen na installatie, het testen en repareren van de elektr(on)ische componenten van deze systemen en het onderhouden van contacten met de diverse leveranciers in India, Nepal en Vietnam. Ook het opzetten van handleidingen en het geven van trainingen maakt deel uit van de werkzaamheden. Tevens betrokken bij het plannen en uitvoeren van installatie, reparatie en revival van bestaande micro waterkrachtcentrales op locatie.

Neem contact op met de kandidaat

Contact