Jonge politicoloog/beleidsmaker
Jonge politicoloog/beleidsmaker
  • Amsterdam, Netherlands
  • 7 november 2022

Mijn naam is Morris van Assen, ik ben 23 jaar oud en ik volg de master Political Science met de specialisatie Public Policy and Governance (PPG). Geïnspireerd door mijn zus, een fervent klimaatactivist, heb ik de afgelopen jaren steeds meer interesse gekregen voor het onderwerp duurzaamheid. Tijdens mijn studie heb ik me veelvuldig bezig gehouden met het onderwerp tijdens verschillende vakken en verschillende projecten. Het lijkt mij dan ook erg leuk en leerzaam om alles wat ik geleerd heb over beleidsmaken en verduurzaming in de praktijk te brengen in een professionele omgeving.

Over de afgelopen jaren heb ik mijn onderzoeksvaardigheden ontwikkeld en ben ik in staat om teksten te filteren op belangrijke informatie. Ook het verwerken en gebruiken van deze informatie gaat mij goed af. Het samenwerken met geïnspireerde en gemotiveerde mensen is wat mij veel energie geeft en ik zie mijzelf ook als een goede teamspeler.

Categorie
E-mail
Morris.van.assen@hotmail.com
Telefoonnummer
0613760740

Opleiding

WO-Master @ Universiteit van Amsterdam
sep 2022 — Huidig

Deze Master was voor mij het logische vervolg op de Bachelor die ik erg interessant en uitdagend vond. Ik heb ervoor gekozen om door te gaan met mijn specialisatie Public Policy and Governance waarbij ik voornamelijk bezig ben met het bestuderen, beoordelen en bekritiseren van beleid. Hierbij is het vaak mogelijk om zelf te kiezen welke casussen ik interessant vind en waar ik mee aan de slag wil. Op het moment ben ik bezig met het uitzoeken van een geschikt onderwerp voor mijn scriptie en de verwachting is dat ik in juli 2023 afstudeer.

WO-Bachelor @ Universiteit van Amsterdam
sep 2019 — jul 2022

Bachelor Political Science/Politicologie met de specialisatierichting Public Policy and Governance. Tijdens mijn studie heb ik mij bezig gehouden met een breed scala aan onderwerpen, van electorale processen in de Verenigde Staten tot duurzame visserij in Alaska en Social Credit Scores in China. Door het behandelen van de vele verschillende onderwerpen heb ik een beter beeld gekregen van wat mij echt interesseert en waar ik op professioneel vlak graag mee aan de slag zou willen. Een aantal vakken waarbij de focus specifiek op het onderwerp duurzaamheid lag, bijvoorbeeld 'Degrowth', spraken mij het meest aan. Het zijn ook deze vakken evenals een aantal personen in mijn omgeving die er voor hebben gezorgd dat ik actiever bezig ben met het klimaat en met hoe ik mijn steentje kan bijdragen aan de bescherming van de natuur.

Ervaring

Policy Writer @ 020 Political Party
nov 2021 — nov 2022

De afgelopen maanden ben ik werkzaam geweest bij een van de politieke studentenpartijen van de Universiteit van Amsterdam. Hier heb ik mij de afgelopen tijd voornamelijk bezig gehouden met een nieuw beleidsvoorstel voor het verbeteren van de toegankelijkheid voor gehandicapte studenten van de universiteit.

Neem contact op met de kandidaat

Contact