Sociaal wetenschapper Culturele Antropologie
Sociaal wetenschapper Culturele Antropologie
  • Amsterdam, Netherlands
  • 15 december 2022

Ik zoek in mijn werk naar manieren om mensen te verbinden en elkaar te helpen begrijpen.

De afgelopen tien jaar heb ik mij als cultureel antropoloog verdiept in en geschreven over wat mensen doen, wat hen drijft, en hoe zij betekenis geven aan de wereld om hen heen. Waar de universiteit een mooie leerschool is, heb ik nu zin om mijn passie voor dit vak naar een meer praktisch werkveld te brengen.

Ik heb een positieve en creatieve houding, en zoek een werkplek waarin mensen elkaar stimuleren en motiveren. In plaats van 'zo doen we het altijd al' denk ik eerder in 'hoe kunnen we dit het beste doen?'. Ik werk het liefst binnen een team aan een gezamenlijk doel, waarbij we allemaal een bepaalde individuele vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om het werk op onze eigen manier in te vullen.

In de afgelopen vijf jaar heb ik mij als professioneel onderzoeker mogen ontwikkelen tijdens mijn promotie aan de Universiteit Leiden. Tijdens dit onderzoek heb ik anderhalf jaar veldwerk gedaan in Rotterdam, waarbij ik kwalitatieve onderzoeksmethoden gebruikte zoals interviewen, participerende observatie, netwerken, document analyse en het verzamelen van audiovisueel materiaal. Daarnaast heb ik in deze periode vaardigheden ontwikkeld in wetenschappelijk publiceren, bloggen en publiek spreken, in zowel Nederlands als Engels. Enkele voorbeelden:

Blogs:

  • https://www.terranova-itn.eu/governing-the-commons/
  • https://www.leidenanthropologyblog.nl/articles/the-dark-humor-of-phd-life
  • https://www.universiteitleiden.nl/en/foodcitizens/news/impact-of-covid-19---food-and-citizenship-in-rotterdam
  • https://www.universiteitleiden.nl/en/foodcitizens/news/herenboeren

Wetenschappelijk:

  • https://journals.openedition.org/anthrovision/6790
  • https://scholarlypublications.universiteitleiden.nl/access/item:3221279/view
  • https://foodcitizens-idoc.com

Ik hoop deze vaardigheden te kunnen gebruiken en verder ontwikkelen in mijn volgende baan.

Categorie
E-mail
vincentwalstra@hotmail.com
Telefoonnummer
0634687185

Opleiding

WO - Master @ Universiteit Utrecht
sep 2016 — sep 2017

Deze eenjarige master culturele antropologie had het thema 'Sustainable citizenship'. We leerden over structural violence, social movements en globalization. Als onderdeel van de opleiding deed ik een half jaar onderzoek, waaronder drie maanden veldwerk, naar stadslandbouw als sociale innovatie in Utrecht, Nederland.

WO - Bachelor @ Universiteit Utrecht
sep 2012 — sep 2016

Tijdens de Bachelor culturele antropologie leerde ik wat het betekent om kwalitatief onderzoeker te zijn, en cultureel antropoloog specifiek. Ik heb de opleiding afgerond met een onderzoek naar het Blue Zones Project en communities of practice waarbij ik drie maanden veldwerk deed in Cedar Falls, Iowa (VS).

Ervaring

Promovendus culturele antropologie @ Leiden Universiteit
feb 2018 — sep 2022

Tijdens mijn promotie werkte ik binnen het 'Food Citizens?' project. Dit onderzoeksproject vergeleek onderzoeken tussen drie steden, Rotterdam, Turijn en Gdansk. Ik heb het onderzoek in Rotterdam uitgevoerd. De hoofdvraag ging over of er sprake is van 'food citizenship' en wat dit dan zou betekenen. Hierbij hebben we ons verdiept in stadstuinen, de korte voedselketen en voedselbeleid.
Voor meer, zie:
https://www.universiteitleiden.nl/en/foodcitizens/about

Gids en evenementenbegeleider Domtoren @ Utrecht Marketing
nov 2016 — feb 2018

Als gids in de Domtoren gaf ik rondleidingen in zowel Nederlands als Engels. Tijdens deze rondleidingen gaf ik de bezoekers informatie over de geschiedenis en hedendaagse functie van de Domtoren. Hier heb ik geleerd comfortabel voor grote groepen te spreken.
Als evenementenbegeleider was ik met name op de achtergrond actief als host terwijl er evenementen in de toren plaatsvonden.

Neem contact op met de kandidaat

Contact