Content Creative
Content Creative
  • schiedam, Netherlands
  • 9 september 2022

 Goedenmiddag, 

Ik ben opzoek naar een nieuwe baan als content creative, waar de focus ligt op natuur / cultuur en ik het liefst de verhalen echt buiten wil halen en vertalen naar o.a. socials.

Het korte verhaal: ik ben David de Vries, woon in Schiedam met mijn partner en 3 kinderen (4,8 en 11 jaar). ik heb de afgelopen vier jaar gewerkt als content creative bij het landelijk bureau van D66 als onderdeel van het campagneteam - voor mij een leuke en leerzame stap in de non-profit sector - maar ik ben toe aan een nieuwe stap in deze richting waar ik nog meer écht “in het veld” werk en wellicht ook af en toe letterlijk sta. Meer bezig zijn ín de maatschappij dan erover praten en iets betekenen voor de toekomst van onze kinderen. De combinatie tussen natuur/cultuur en creativiteit zou voor mij ideaal zijn. Maar ik weet uiteraard niet wat de mogelijkheden zijn. Met andere woorden, ik vindt het niet erg om achter mijn computer te zitten, maar ga met veel liefde op pad de provincie Zuid-Holland in.

-----

Het lange verhaal: Na mijn bachelor Interaction & Visual Interface Design aan de Hogeschool Rotterdam, heb ik o.a gewerkt bij WaarBenJij.nu, Zoover/Meteovista en momenteel bij het landelijk bureau D66. Mijn werkzaamheden zijn de afgelopen jaren verschoven van interactie ontwerp naar grafisch ontwerp voor online (socialmedia) uitingen, animatie en af en toe een zijweg naar drukwerk. Ik ben dus breed inzetbaar.

Bij WaarBenJij.nu heb ik vooral visueel en interactie ontwerp gedaan en was ik betrokken bij een groot redesign traject. Bij Zoover ben ik mij nog meer gaan focussen op alleen interactie ontwerp en prototyping. Via Brandfighters heb ik inhakers gemaakt voor op social media , voor merken als de Nederlandse Spoorwegen, PostNL, Welkoop, Spar, Boursin en Reaal. Voornamelijk door gevatte copy i.c.m. beeldbewerking in Photoshop. 

Daarnaast heb ik afgewisseld opdrachten uitgevoerd namens mijn eigen bedrijf Blikvoer Ontwerp, welke nu op een laag pitje staat. Eén van de projecten waar ik met heel veel plezier aan gewerkt heb, was een project voor de bibliotheek Wassenaar, namelijk een interactieve tijdlijn voor kinderen, waarmee zij zichzelf konden documenteren.

Zoals gezegd, de laatste 4 jaar ben ik werkzaam bij het campagneteam van het landelijk bureau D66. Ik heb vier campagnes meegedraaid, van de gemeenteraads- tot aan de landelijke verkiezingen. Van podia op congressen vormgeven, het opmaken van krantenadvertenties en abri’s, leaders animeren, tot aan diverse social uitingen op internet. Ik ben ook verantwoordelijk geweest voor een grote huisstijl doorvoer rond 2020.

Mijn kracht ligt in creatief en conceptueel denken met een nodige dosis humor en relativeringsvermogen. Ik werk detail matig en pragmatisch. “Geen praatjes maar plaatjes”. 

Ik heb altijd nauw samengewerkt met mensen van sales, techniek en marketing, dus deze aspecten zijn niet vreemd voor mij, sterker: ik probeer altijd verder (mee) te denken dan mijn eigen expertise. 

Persoonlijke interesse gaat, naast social media en design in brede zin, verder uit naar technologie, muziek, film, cabaret en natuur. Mijn creativiteit kan ik verder onder andere kwijt in een prentenboek met rijmpjes dat ik aan het schrijven ben voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 6 jaar (zie geitengids.nl). En ik maak soms mijn eigen inhakers/beeldbewerkingen via Blikvoer (instagram.com/blikvoer_). 

Ultiem geluk is voor mij de geur van het boerenlandschap, een uitgedoofd vuurtje, vers gemaaid gras en het gekwetter van vogels in de verte. Dit terwijl ik er doorheen fiets óf als ik net de tent open rits tijdens een kampeervakantie.

Ik hoop dat mijn achtergrond jullie aanspreekt en wellicht kan ik in een gesprek een en ander verder toelichten of laten zien, want ik alle eerlijkheid..ik weet natuurlijk ook niet alles over jullie. Wellicht hebben we elkaar meer te bieden.

Vriendelijke groeten, 

David de Vries

Portfolio: http://blikvoer.com/portfolio/ (willekeurige volgorde)

Categorie
E-mail
daviddevr@gmail.com

Opleiding

havo / HBO @ nvt - diversen
sep 2022 — okt 2022

COMMUNICATIE & MULTIMEDIA DESIGN
Minor: Interaction & Visual
Interface Design
HRO te Rotterdam

MULTIMEDIA VORMGEVEN
Grafisch Lyceum te Rotterdam

COMMUNICATIE CREATIEF
Ichthus Hoge School te
Rotterdam

HAVO CERTIFICAAT ECONOMIE
DaVinci te Dordrecht
CURSUS CORELDRAW
Berckepoort te Dordrecht

HAVO
Noordendijk te Dordrecht

Ervaring

Ontwerper / content creative @ Diversen
sep 2022 — okt 2022

LANDELIJK BUREAU D66
Content Creative bij afd. Campagne
Drukwerk, socials, animatie.

KONINKLIJKE BIBLIOTHEEK
Social Media Medewerker
Monitoren, reageren en inplannen van div. social kanalen.

BRANDFIGHTERS
Freelance online creative
Copy, inhakers, beeldbewerking, motiongraphics voor diverse merken.

ZOOVER / METEOVISTA
Interaction Designer
Interactie ontwerp / prototyping voor de website Weeronline en Zoover.

WAARBENJIJ.NU
Interaction / Visual Designer
Redesign hele website, App, advertenties, nieuwsbrieven en socialmedia uitingen.

BLIKVOER ONTWERP
Eigenaar
Webdesign, Grafisch ontwerp, Worpress, Social Media, etc..

SMMART MULTIMEDIA ART
Afstudeer stage
Webdesign, interactie ontwerp en drukwerk.

VPRO
Stage, afdeling Vpro Digitaal
Vormgeven van drukwerk, online applicatie’s.

PIMPERNEL / CHATPOINT
Stage & Dienstverband
Vormgeven / bedenken

Neem contact op met de kandidaat

Contact