Journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld

Voordat je verder leest:

Onafhankelijke journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld kost tijd en geld. Als Vriend van OneWorld steun je voor € 6 per maand onze missie, lees je dagelijks bijzondere verhalen, ontvang je ons magazine en meer!

Ja, ik word Vriend Ik lees eerst verder

Voor een bijzonder landschap hoef je niet op vakantie. Daar is Marcel Blekendaal, de enige polderwachter in Nederland, heilig van overtuigd. Hij neemt zijn gasten mee naar buiten, het Noord-Hollandse landschap in. “Dan vertel ik mooie, spannende en vieze verhalen over wat we tegenkomen. Met het idee dat ze met een andere blik gaan kijken naar wat ze zien. Ik ben eigenlijk een landschapsschilder.

Blekendaal heeft het concept polderwachter zelf geïntroduceerd. Een boswachter zonder bos, maar met weilanden. Op klompen en met een polsstok neemt hij zijn gasten mee op avontuur, op zoek naar verborgen verhalen. Hij baseert zich daarbij op andere culturen, waarin mensen met gezongen en gesproken verhalen hun land leren kennen en doorgeven aan de volgende generaties. Elke plek heeft zo zijn eigen betekenis.

Oortjes in en ‘wandel’ mee met de polderwachter:

Bron: anchor.fm
Ganzen ei foto Myrte

Myrte’s Poldersafari: op zoek naar ganzeneieren

Op poldersafari spreekt Myrte mensen die verbonden zijn met het landschap rond Amsterdam.

Voor het maken van verhalen hebben we jouw steun nodig.

Ja, ik word vriend (€6 per maand)
DEB3B1FB-0B01-4A23-92D7-3957734354CF

Myrte Rischen

Myrte is een stadsmeisje – en nu jonge melkboerin – die het voedselsysteem rond Amsterdam wil veranderen. Na haar studie …
Profielpagina