Partnerbericht

Zondag 24 september: Penalty against Poverty van start

Stanley Menzo geeft aftrap voor actieweek Oxfam Novib

Den Haag, 21 september 2006Komende zondag gaat de actie Penalty against Poverty van start. Het belooft een feestelijk aftrap te worden op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam, inclusief de Senegalese band Diop Percu en de oud-keeper van Ajax Stanley Menzo.

Met de actie Penalty against Poverty vraagt Oxfam Novib aandacht voor de succesvolle aanpak van armoedebestrijding door haar partnerorganisatie Acapes in Senegal. Acapes gebruikt sport als onderdeel van het onderwijsprogramma, en met succes. Van 24 tot en met 29 september is een team van getalenteerde Senegalese voetballers in Nederland. Onder het thema Penalty against Poverty wordt er stevig gevoetbald én de schouders gezet onder armoedebestrijding.

De aftrap begint met een knallend openingsnummer van de Senegalese band Diop Percu. De spelers van het Senegalese voetbalteam worden aan het publiek voorgesteld en ze zullen hun voetbalkunsten vertonen. Daarna zullen de jongens in twee teams gaan penalty schieten, één team onder begeleiding van oud-keeper van Ajax Stanley Menzo en één onder begeleiding van hoofd marketing Frits Hirschstein van Oxfam Novib. Dit alles met de gedachte dat we penalty's moeten blijven uitdelen tegen armoede. Menzo gaat daarna met alle voetballers van het Senegalese team op de foto.

Oxfam Novib is deze zondag te gast op het GO for Africa-festival. Deze actie is gelinkt aan het West-Afrikaanse Senegal, net als Penalty against Poverty. GO for Africa is een project van en voor leerlingen in het Nederlandse Beroepsonderwijs. Ze gaan op een actieve manier om met armoedebestrijding en ontwikkelingssamenwerking; in Nederland lappen ze oude auto's op, rijden ermee naar Senegal en tillen daar samen met Senegalese collega-studenten het beroepsonderwijs naar een hoger plan.

De Nationale Postcode Loterij heeft Penalty against Poverty mede mogelijk gemaakt. Sinds 1990 steunt deze organisatie het werk van Oxfam Novib. Uit de Extra Trekking 2004 heeft de Postcode Loterij €1,9 miljoen ter beschikking gesteld aan Oxfam Novib, voor de bouw van 12 nieuwe onderwijscentra in Senegal, waaraan inmiddels hard wordt gewerkt. De Postcode Loterij wil met deze bijdrage het belang onderstrepen van directe hulp en onderwijs voor jongeren in Senegal.

U bent van harte welkom bij de aftrap van Penalty against Poverty. Zondag 24 september, terrein Westergasfabriek, Amsterdam, vanaf 13.00 uur.