Zo kan ik óók iets betekenen voor mensen in ontwikkelingslanden. Ik houd me vooral bezig met fondsaanvragen. Ook rapporteer ik aan fondsen wat een VSO’er heeft bereikt tijdens de uitzending. Ik maak offertes en schrijf projectvoorstellen. Dat deed ik ook tijdens mijn laatste baan bij een re-integratiebedrijf. Die kennis en ervaring komen nu dus goed van pas.

Met plezier naar kantoor
Vorig jaar was ik twee weken in Tanzania voor VSO. Ik besprak met oudercommissies van basisscholen hoe het onderwijs van hun kinderen kan verbeteren. Nu ben ik druk bezig om fondsen binnen te halen om aan hun wensen tegemoet te komen. En het leuke is: dat gaat lukken!

Ik zit bij VSO helemaal op mijn plek en heb het ontzettend naar m’n zin. Ook al ben ik maar één dag in de week op kantoor, ik voel me een volwaardig onderdeel van de organisatie.

VSO is altijd op zoek naar mensen die ons in Nederland willen helpen. Dat kan ad hoc voor een dagdeel of voor langere tijd, bij VSO op kantoor of vanuit huis. Bekijk de mogelijkheden.

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
VSO nieuw

VSO Nederland

VSO is een internationale ontwikkelingsorganisatie die door duurzame kennisuitwisseling werkt aan een rechtvaardiger wereld zonder armoede. …

VSO heeft zo’n 900 vacatures per jaar in Afrika en Azië. VSO’ers werken in vrijwel alle beroepsgebieden: onderwijs, gezondheidszorg, business en management, IT, techniek en natuur (van landbouw tot visserij en natuurbeheer).

Wereldwijd werken er op dit moment zo’n 1.700 VSO’ers aan armoedebestrijding, waaronder 120 Nederlandse VSO’ers. Sinds de oprichting, in 1958, hebben meer dan 43.000 vakdeskundigen hun kennis en ervaring gedeeld in 140 landen. Vanuit Nederland zijn er totaal 1.500 VSO’ers uitgezonden.

Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer