Zaterdag 15 november organiseert de Stedenband  Haarlem-Mutare een kennismiddag Sport & Ontwikkelingssamenwerking waar u van harte voor uitgenodigd bent! Op dit moment zijn 17 sportleiders uit Mutare in Haarlem op bezoek voor een uitwisselingsproject met leerlingen van CIOS Haarlem.

De Mutare Haarlem Sportleiders (MHS) zullen zaterdag vertellen over hun sportwerk in de praktijk in Mutare, Zimbabwe. Er is alle ruimte voor vragen en discussie

 

Doel:               Kennis en ervaringen uitwisselen op het gebied van sport en    

                        ontwikkelingssamenwerking & horen van ervaringsdeskundigen hoe

                        zij dit al 8 jaar aanpakken

Doelgroep:    Iedereen die bezig is met Sport & Ontwikkelingssamenwerking en 

                        Zimbabwe

Wanneer     zaterdag 15 november

Hoe laat          13.00-16.00   

Waar               Mondiaal Centrum, Lange Herenvest 122, 2011 BX Haarlem

Route               www.haarlem-mutare.nl

Entree              Euro 5,-  (komt ten goede aan het sportproject)

 

Onderwerpen die aan de orde zullen komen zijn: sporten met een handicap; sport en vrouwenemancipatie; korfbal in Mutare; opzetten van sportbuurtwerk en het opbouwen van een sportproject in een ontwikkelingsland.

 

U kunt zich opgegeven per e-mail: inemarie@haarlem-mutare.nl of op telefoonnummer: 023-5324008. Het programma is geheel in het Engels.

 

Sporten in een land als Zimbabwe

Zimbabwe? Maar daar gaat het toch helemaal niet goed mee? Ja, dat klopt. Zimbabwe gaat gebukt onder een enorme politieke en economische crisis met een inflatie van 231.000.000% (op jaarbasis (cijfers uit juli 2008)). Minder dan een op de vijf mensen heeft een baan. Deze werkloosheid, armoede en uitzichtloosheid treft vooral  jongeren. Dankzij het sportproject zijn er 60 jongeren opgeleid of in opleiding tot sportleider. Zij verzorgen dagelijks sportactiviteiten in Mutare met aandacht voor sportontwikkeling, hiv/aids voorlichting, man-vrouw verhoudingen en lichamelijke handicaps.

 

Mutare Haarlem Sportleiders (MHS)

Het doel van het programma is tweeledig, namelijk een betere toekomst voor de sportleiders door sport-, werk- en leerervaring in het project en maatschappijopbouw door de activiteiten die zij uitvoeren. Hierdoor kan een klein project in Mutare veel mensen hoop geven in de huidige zware tijden.

www.haarlem-mutare.nl

www.sportwithoutborders.org

www.xplore.nl

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer