Er wordt een loterij met prachtige prijzen gehouden, waaronder drie maal een cdspeler als hoofdprijs.

Dit buurtfeest heeft ook een goed doel. Door acctieve burtbewoners en de woningcorporaties zijn er de afgelopen maanden heel veel spullen ingezameld. Deze worden op een aantal kramen als tweedehands artikelen die worden verkocht. De opbrengst daarvan is voor het Huisvestingsproject van de Stedenband Haarlem-Mutare. De Mutarese partner van de stedenband, de Haarlem Mutare Housing Trust heeft 220 woningen helpen bouwen in de wijk Hobhouse voor gezinnen die geen regulier inkomen hebben. Daarnaast wordt er onderhandeld met de gemeente Mutare over de aankoop van een stuk grond om nog eens 78 woningen op te kunnen bouwen.

 

Op het buurtfeest komen ook negen Mutarese Sportleaders. Samen met mensen van de werkgroep sport van de stedenband, het CIOS en Nederlandse deelnemers aan een Xploreuitwisseling gaan ze allemaal sportactiviteiten uitvoeren. Er is een panna-toernooi, en daaraan doen sporters uit Mutare mee. Naast de activiteiten van de stedenband gebeuren er heel veel andere activiteiten. Er is simultaandammen en er kan gesjoeld worden. Ook zijn er demonstraties van Taekwondo, een optreden van Turkse dansers, een streetdance-groep, een djembégroep en  er komt een shantykoor zingen. De Pré-band speelt gezellige jazz-muziek, de kunstenaars van het 5e kwartier geven een concert met een groep kinderen.

Kortom, teveel om op te noemen.

 

In speeltuin Kindervreugd is een springkussen voor de jeugd en een gezellig terras, evenals in de Pladellastraat, waar ook een terras zal worden ingericht.

Wilt u nog een kraam huren, bel dan 088-7700300, maar het loopt storm en vol=vol!

Als de weergoden ons gunstig gezind zijn, belooft het weer een groot feest te worden.

 

www.haarlem-mutare.nl

www.mhs.org

www.prewonen.nl

www.ymere.nl

www.elanwonen.nl

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer