Oneplanetcrowd en partner Moonen Packaging hebben in de aanloop naar Brainpack, The Pack Challenge georganiseerd. Brainpack is een groen inspiratie event dat in het teken staat van ‘connect, create & collaborate – No waste’. Een thema dat naadloos aansluit bij beide partners. Moonen Packaging is een grote speler op de markt van duurzame verpakkingen en ziet het als haar plicht om een actieve bijdrage te leveren aan het terugbrengen van de hoeveelheid afval waarmee we de aarde belasten. Oneplanetcrowd is hét crowdfunding platform voor duurzame innovatieve ondernemingen. 

Duurzaamheid stopt niet bij het product, maar ook de verpakking en distributie zijn belangrijk om een zo groot mogelijke positieve impact te creëren. Oneplanetcrowd helpt ondernemers vooruit en dat gaat verder dan financiering ophalen middels crowdfunding. Wij hebben een groot netwerk dat hiervoor ingezet kan worden en daar is The Pack Challenge een voorbeeld van”, aldus Maarten de Jong, Managing Director van Oneplanetcrowd. 

Samen met partner Moonen Packaging gaat Oneplanetcrowd de uitdaging aan om bij duurzame innovatieve producten de innovatie te laten doorklinken in de verpakking en distributie. Oneplanetcrowd leverde voor deze challenge de ondernemers met innovatieve duurzame producten en Moonen Packaging verzorgt de verpakking voor de winnende ondernemers. Het gaat daarbij om een volledig circulair en toekomstbestendig verpakkingsconcept dat waarde toevoegt, waarbij niets verloren gaat aan afval en CO2-uitstoot bij distributie wordt geminimaliseerd. 

Ondernemers deden mee in twee categorieën, projecten die ten tijde van de inschrijving succesvol gecrowdfund hadden op Oneplanetcrowd en projecten waarvan de crowdfunding campagne nog moest starten of net van start was gegaan. Zeven projecten deden mee aan de wedstrijd; LichtPost lamp, Healthbox, Seamore en BinBang in de categorie lopende projecten en Ocean sole, Yoni en de Kledingbibliotheek in de categorie nieuwe projecten. Bekijk hier de video van de genomineerden.

BinBang is de winnaar in de categorie lopende projecten. BinBang is een slimme afvalscheidingsbox gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Het bestaat uit boxen die op elkaar geklikt worden. Dus geen gedoe meer met tasjes en doosjes verspreid in het huis. Diverse afvalstromen zoals papier, glas, plastic en restafval (later ook GFT) kunnen makkelijk worden gescheiden en er is een compressie-systeem voor plastic afval. Het afval kan makkelijk weggebracht worden door een hendel die bevestigd kan worden aan de boxen.

Quote Binbang:
 “We zijn blij dat we The Pack Challenge hebben gewonnen omdat dat bijdraagt aan onze missie om richting een circulaire economie te gaan.” 

Yoni heeft gewonnen in de categorie nieuwe projecten. De tampons, maandverband en inlegkruisjes van Yoni zijn gemaakt van biologisch katoen en dus gezonder en milieuvriendelijker dan hun gangbare synthetische tegenhangers. De producten bevatten geen plastic of andere synthetische stoffen, geen chloor en geen sporen van pesticiden. Deze stoffen worden wel terug gevonden in veel van de gangbare producten op de markt. Daarnaast zijn de producten 100% biologisch afbreekbaar en daardoor milieuvriendelijker.

Quote Yoni:
"De duurzame missie van Moonen ligt nauw aan ons hart. Wij zijn dol gelukkig dat we The Pack Challenge hebben gewonnen en zij ons gaan helpen op een holistische manier te kijken naar verpakkingen. Nieuw en bestaand. Het is niet elke dag dat je een van de meest vooruitstrevende bedrijven op gebied van verpakking en duurzame oplossingen aan je zij krijgt. Wij kijken er naar uit met hen op creatieve en duurzame solutions te komen die onze uitvoering en business in z'n geheel naar een volgend niveau helpen tillen. Let's do this!"

oneplanetcrowd

Oneplanetcrowd

Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer