Het Hooggerechtshof in India verwacht nu van de centrale regering, alle deelstaten, de Mensenrechtencommissie en de Nationale Commissie voor Scheduled Castes and Scheduled Tribes een reactie op deze kritiek. Met deze uitspraak wordt de politiek verplicht om de straffeloosheid bij geweld tegen Dalits nu eens grondig te onderzoeken om vervolgens met maatregelen te komen.
Het Dalit Netwerk Nedreland (DNN) is verheugd dat het op International Dalit Day, 14 april, melding kan maken van deze stap in de goede richting. Dit is namelijk de geboortedag van de inmiddels overleden Dr. Ambedkar, de belangrijkste voorvechter voor Dalit rechten en nog altijd het boegbeeld van de Dalit beweging.

 

DNN vraagt aandacht voor de voortdurende schendingen van de mensenrechten van Dalits. Steun ook de campagne 'Stop kastendiscriminatie – Steun de Dalits' en teken de petitie!

 

"My final words of advice to you are educate, agitate and organize; have faith in yourself. With justice on our side I do not see how we can loose our battle. The battle to me is a matter of joy. The battle is in the fullest sense spiritual. There is nothing material or social in it. For ours is a battle not for wealth or for power. It is battle for freedom. It is the battle of reclamation of human personality".

Dr. B.R. Ambedkar (14 April 1891 – 6 December 1956).

http://www.outlookindia.com/pti_print.asp?id=376930

www.dalits.nl

ARISA

ARISA

Stichting Arisa (Advocating Rights In South Asia, voorheen Landelijke India Werkgroep) ondersteunt en versterkt vanuit Nederland de …
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer