Partnerbericht

Worldcup4kids nu ook in Mutare

Stichting ‘Breath goes Africa’

In 2009 waren twee mensen van de stedenband Haarlem-Mutare (Zimbabwe) op bezoek bij Stichting ‘Breath’, om van gedachten te wisselen over een samenwerking op het gebied van sport en kinderopvang. Tijdens die ontmoeting ontstond het idee om tijdens het WK 2010 in Zuid Afrika grote schermen te plaatsen in de townships van Afrika, zodat de kinderen uit deze sloppenwijken de wedstrijden van hun favoriete landen kunnen volgen. Veel van deze kinderen kunnen de wedstrijden niet zien, door het ontbreken van een televisie, elektriciteit of een goede ontvangst van de televisiebeelden. Via het Worldcup4kids project willen zij kinderen in townships op twintig plaatsen in Afrika de mogelijkheid bieden om met honderden liefhebbers tegelijk alsnog te kunnen genieten van alle wedstrijden van hun eigen wereldkampioenschap.

Materialen onderweg

De benodigde middelen om live voetbal te vertonen in de Afrikaanse sloppenwijken zijn inmiddels onderweg. Op iedere locatie waar het Worldcup4kids-project haar tenten heeft opgeslagen om wedstrijden uit te zenden, krijgen de lokale vrijwilligers de beschikking over een groot scherm, aggregaat, satellietontvanger, beamer, smart-card en twee luidsprekers met versterker. De inzet van de vrijwilligers en deze materialen gaan hopelijk zorgen voor een onvergetelijke voetbalmaand voor de straatkinderen in Afrika!

‘Breath in Mutare’

In vier wijken in Mutare worden op dit moment buurthuizen ingericht met grote televisieschermen, ontvangstapparatuur en heel belangrijk, met de aggregaten om stroom op te wekken voor als de stroom uitvalt. De organisatie in Mutare is hiervan in handen van de Mutare-Haarlem Sportleaders organisatie. Het mes snijdt voor hen en voor de gemeenschap aan twee kanten. Zij maken het mogelijk voor kinderen en jongeren om het wereldkampioenschap te volgen en daarnaast genereren zij enig inkomen om daarmee sport in de wijken verder te ontwikkelen.

Stichting Breath                         www.stichtingbreath.nl

Worldcup4kids                           www.worldcup4kids.org

Stedenband Haarlem-Mutare        www.haarlem-mutare.nl