Op 1 december was het Wereld Aids Dag. In Mutare hebben de Peer Educators (van het Teen HIV Prevention Programme: THPP) hier op 4 december aandacht aan besteed door 18 middelbare scholen uit te nodigen om deel te nemen aan een door hun georganiseerd evenement. Dit jaar was het thema: “Zero Deaths, Zero New Infections, Zero Discrimination”. Het hoofddoel van dit evenement was om te verzekeren dat jongeren verstandige keuzes maken over hun leven en carrière.

Andere doelen van deze dag waren:

– Een platform bieden voor jongeren om te praten over dingen waar zij mee zitten

– Het promoten van positief leven door het geven van informatie en het aanmoedigen van jongeren om hun eigen doelen te bereiken

– Het promoten van een ‘non-discrimination’ milieu voor mensen met HIV

In het totaal hebben er ongeveer 420 jongeren meegedaan aan dit evenement. Twee lokale musicalgroepen traden op met educatieve en vermakelijke muziek. Elke school heeft ook een speech gegeven en twee scholen gaven een dramapresentatie. Er waren die dag ook nog twee presentaties. Eén van de THPP Peer Educators over het weerstaan van groepsdruk, groepsdruk op bijvoorbeeld drugs te gebruiken. De andere presentatie werd gegeven door ‘The New Start Center’, een lokaal HIV en Tuberculose testbureau. Tot slot werd er nog een toespraak gegeven door het Nationaal AIDS Council. Het was een erg geslaagde dag.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer