Partnerbericht

Workshop Secondhand Speculation

State of Fashion organiseert samen met Zinzi de Brouwer de workshop Secondhand Speculation. Voor het laatste deel van Perspectives on Unions richten we ons samen met Zinzi de Brouwer (Studio Palha, Mozambique) en Linda Valkeman (The Or Foundation, Ghana) op het Secondhand Speculation Oracle Deck: Assembling Solidarity through the Act of Storytelling. Een interactieve benadering van het werken met een set orakelkaarten als instrument om te communiceren, te co-viseren en te co-spelen.

De workshop wordt verplaatst naar een nog te bepalen datum.

Tijdens de Secondhand Speculation Workshop gaan deelnemers aan de slag met de tweedehands speculatiekaarten om utopische visies en toekomstlandschappen te creëren op basis van radicale voorstellingen van een rechtvaardige en rechtvaardige mode-/textielindustrie. De workshop is bedoeld om creativiteit en speelsheid te stimuleren, maar biedt ook ruimte voor de confronterende thematiek waar de (mode)wereld op dit moment mee te maken heeft.

Lees de dialoog tussen Zinzi de Brouwer en Linda Valkeman, die plaats vond na twee workshops, één in Accra in oktober/november 2023 en één in Berlijn in september 2023, via onze website.  

Zinzi de Brouwer introduceert het ambachtelijke platform in Inhambane, Mozambique dat een transnationale uitwisseling biedt tussen ambachtslieden, makers en beoefenaars die geworteld zijn in de lokale Tsonga cultuur. Daarnaast introduceert Zinzi ook het project Sisterhood, een uitwisseling tussen de Kayayei vrouwen van Accra (die werken met het storten van kledingafval) en de Tsonga ambachtslieden van Mozambique. Dit alles in het kader van een kans op een tweede leven, een tweede toekomst.

Wil je bij de workshop Secondhand Speculation aanwezig zijn? Meld je dan aan via: events@stateoffashion.org

Workshop Secondhand Speculation
Adres: State of Fashion, Utrechtsestraat 49, 6811 LT Arnhem
Gratis aanmelden via: events@stateoffashion.org
Voertaal: Engels

Meer info over Secondhand Speculation Oracle