De Houtnacht staat in het teken van participatie van jongeren. Stichting Ghana steunt sinds 3 jaar de lokale organisatie Community Partnership for Youth and Women Development Ghana (CPWYD). Community partnership werkt in de gemeenschappen van Noord-Ghana en stelt hierbij de participatie en rechten van kinderen en jongeren centraal. Met de jongeren worden er naschoolse activiteiten georganseerd. Door gezamenlijk sportief en creatief bezig te zijn krijgen de jongeren meer perspectief in hun leven en raken ze meer gemotiveerd om naar school te gaan. Omdat samenwerking en participatie voor zowel Haarlem-Mutare als Stichting Ghana erg belangrijk is, staan we dan ook gezamenlijk op het hout festival met één doel: de krachten van Afrika onder de aandacht brengen onder de Haarlemse jongeren.

 

Worldcup4kids project

Met het Worldcup4Kids project wil Stichting ‘Breath’ ruim 600.000 kinderen in verschillende steden op het Afrikaanse continent de kans geven om mee te genieten van het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika.

 

Stichting ‘Breath goes Africa’

In 2009 waren twee mensen van de stedenband Haarlem-Mutare (Zimbabwe) op bezoek bij Stichting ‘Breath’, om van gedachten te wisselen over een samenwerking op het gebied van sport en kinderopvang. Tijdens die ontmoeting ontstond het idee om tijdens het WK 2010 in Zuid Afrika grote schermen te plaatsen in de townships van Afrika, zodat de kinderen uit deze sloppenwijken de wedstrijden van hun favoriete landen kunnen volgen. Veel van deze kinderen kunnen de wedstrijden niet zien, door het ontbreken van een televisie, elektriciteit of een goede ontvangst van de televisiebeelden. Via het Worldcup4kids project willen zij kinderen in townships op twintig plaatsen in Afrika de mogelijkheid bieden om met honderden liefhebbers tegelijk alsnog te kunnen genieten van alle wedstrijden van hun eigen wereldkampioenschap.

 

‘Breath in Mutare, Zimbabwe’

In vier wijken in Mutare worden op dit moment buurthuizen ingericht met grote televisieschermen, ontvangstapparatuur en heel belangrijk, met de aggregaten om stroom op te wekken voor als de stroom uitvalt. De organisatie in Mutare is hiervan in handen van de Mutare-Haarlem Sportleaders organisatie. Het mes snijdt voor hen en voor de gemeenschap aan twee kanten. Zij maken het mogelijk voor kinderen en jongeren om het wereldkampioenschap te volgen en daarnaast genereren zij enig inkomen om daarmee sport in de wijken verder te ontwikkelen.

 

Stichting Multiplex                              www.multiplex.nl                      

Stichting Breath                                  www.stichtingbreath.nl

Worldcup4kids                                    www.worldcup4kids.org

Stedenband Haarlem-Mutare          www.haarlem-mutare.nl

Community Partnership Ghana       www.partnershipghana.com 

Stichting Ghana Haarlem                  www.ghanahaarlem.nl

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer