Partnerbericht

Wonen in een studio is een alternatief tijdens een wooncrisis

De COVID 19 pandemie heeft de schaarste aan betaalbare woningen vergroot. Dit probleem verergert wanneer het woningaanbod achterblijft bij de vraag. In dit geval zorgt het niet kunnen kopen van een woning ervoor dat je op zoek gaat naar alternatieven. Grote steden hebben een sterke economische groei, wat leidt tot hogere huizenprijzen en een massale bevolkingsontwikkeling. Uiteindelijk kunnen meer mensen zich geen huis veroorloven door de hoge huizenprijzen. Je moet dus overwegen om in plaats daarvan een studio appartement te nemen. Het kopen of huren van een studio Amsterdam is voor iedereen betaalbaarder, ongeacht het budget. Het voordeel van huren is dat je nergens aan vast zit. Je kunt namelijk vertrekken wanneer je maar wilt. Dit is erg handig, vooral als je op zoek bent naar een goede buurt en een aantal huurwoningen uitproberen.

Een studio: uitleg en voordelen

De meeste steden hebben meerdere appartementsgebouwen met verschillende kamers te huur. Mensen verwarren een appartement met één bed vaak voor een studio. Hoewel beide vergelijkbare kenmerken hebben, zijn ze in sommige opzichten verschillend. Een studio is compacter en heeft geen aparte slaapkamer. Terwijl een enkel appartement verschillende aangrenzende kamers heeft: badkamer, keuken en slaapkamer, geeft een studio je een enkele eenheid waar je kunt slapen, eten en rondhangen. Deze compacte woning is betaalbaar en ruim voldoende. Het is dus perfect als je een beperkt budget hebt om te leven. Een volgende voordeel is dat je voor de inrichting niet veel spullen hoeft te kopen. Wonen in een studio voorkomt ophoping van rommel omdat je geen andere kamers hebt om meubels of voorwerpen op te bergen. Daarnaast vergt het ook weinig onderhoud. Wonen in dit compacte huis vereist geen vermoeiende schoonmaak. De enige vereiste is eenvoudig vegen en stofzuigen. Let er wel op dat de huurprijzen de laatste tijd stijgen, dus ga op zoek naar iets dat bij je budget past.

Zo kies je een studio

Een perfecte studio vinden om in te wonen is gemakkelijk omdat ze in de meeste grote steden voorhanden zijn. Je moet echter de kenmerken ervan inspecteren voordat je koopt of huurt, vooral met de hoge huur van tegenwoordig. Ten eerste moet het voldoende verticale ruimte hebben. De reden hiervoor is dat een studio een beperkte horizontale ruimte heeft, dus dat voelt ongemakkelijk, tenzij er veel verticale ruimte is. Je keuze zou een unit met hoge plafonds moeten zijn. Hoewel verticale ruimte cruciaal is, moet de kamer ook voldoende opbergruimte hebben. Deze functie houdt de kamer netjes en biedt een plek voor het opbergen van je spullen. Daarnaast moet deze unit veel natuurlijk licht hebben. Het moet niet alleen veel ramen hebben, maar het moet ook de juiste richting of positie hebben voor beter zonlicht. Een lichtere studio maakt de ruimte groter en gezonder. Een andere overweging is van een grotere studio te kopen in plaats van de miniversie. Wonen in een compact huis betekent niet dat je niet kunt genieten van koken, films kijken en wassen.

Andere oplossingen voor wereldwijde woningnood

Een huisvestingscrisis is een regelmatig voorkomend fenomeen in de grote steden. Het goede nieuws is dat de overheid en de samenleving er iets aan kunnen doen. Zo hebben veel steden een opwaarderingsbeleid ingevoerd. Dit beleid verwijst naar wijzigingen in bestemmingsplannen om een dichtere en hogere ontwikkeling mogelijk te maken; het heeft een positief effect op de huisvesting. Het specificeert wetten met betrekking tot meerdere woningen voor eengezinsgebruik, minimaliseert kavelgroottes, de hoeveelheid parkeerplaatsen, bouwhoogtelimieten en nog veel meer. Zodus hoeven mensen zich hier geen zorgen over te maken. De eenvoudige oplossing is om een meer betaalbaar huis te kopen, zoals een studio.