ICHYPPA is een grassroot-organisatie in Mutare, Zimbabwe. ICHYPPA staat voor Involving Children and Young People in Performing Arts. Door het dictatoriaal systeem in Zimbabwe is er weinig plek voor kunstzinnige uitingen, terwijl dit wezenlijk is voor de ontwikkeling van het kind. ICHYPPA traint lokale kunstenaars tot docenten, die in hun eigen discipline en hun eigen township hun kennis en talent doorgeven aan de volgende generatie. ICHYPPA geeft gratis kunsttrainingen aan kinderen en jongeren en heeft inmiddels ruim 400 leerlingen verspreid over 4 townships; Dangamvura, Sekobva, Hobhouse en Town.

Op 20 juni 2010 vind het ICHYPPA Theaterfestival plaats. Alle ICHYPPA kinderen en jongeren vertonen die dag hun kunsten. De disciplines zijn theater, dans, muziek en poezie-voordracht. In de aanloop naar het festival wordt er gerepeteerd en gewerkt in de verschillende townships. Op het Festival wordt in de gemeenschap zichtbaar wat kunstonderwijs betekend voor de jeugd van Mutare. Het geld wat we verzamelen is nodig voor alle kosten die het festival en de voorbereidingen met zich meebrengen, zoals kostuums, decors, flyers, transport en organisatiekosten.

Meer lezen:

http://www.1procentclub.nl/projects/birdandfish 

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer