Partnerbericht

Winnaars bekend van Businessplan wedstrijd

De vijf finalisten van de Agriterra Businessplan wedstrijd waren aanwezig bij "Growing SMEs (small and medium sized enterprises), It’s Time to Invest". Met deze wedstrijd wil Agriterra boeren stimuleren zich te ontwikkelen als ondernemers. Drie van de vijf finalisten vielen in de prijzen. Onder de prijswinnaars was ook Daniel Casañas uit Ecuador. De jury roemde zijn innovatieve en goed uitvoerbare plan om het product Yaku op de markt te brengen. Yaku is een energiedrank met speciaal toegevoegde kruiden, die door boeren verbouwd worden in Ecuador. De koude drank heeft een zoete smaak, maar is ook voor diabetici geschikt. 

Daniel kreeg de prijs uit handen van minister Gerda Verburg die in haar toespraak de rol van boeren benadrukte. Naast Daniel vielen ook de finalisten uit Niger en Uruguay in de prijzen. Zij gebruikten, evenals de andere genomineerden, deze dag goed voor het uitbreiden van hun netwerk en het zoeken naar investeerders.  

De dag na de prijsuitreiking waren de finalisten te gast bij Agriterra, de ontwikkelingsorganisatie die zich inzet voor boeren wereldwijd. Hier presenteerden de finalisten hun plannen aan verschillende experts. Zij bespraken samen met de deelnemers welke stappen zij nu het beste kunnen ondernemen zodat hun plannen realiteit worden.