Partnerbericht

Win €5000 voor jouw project in Afrika

ALBERT SCHWEITZER PRIJS 2015

Win 5000 euro en zet het in voor gezondheid in Afrika

Utrecht – Het Nederlands Albert Schweitzer Fonds (NASF) reikt dit jaar weer de Albert Schweitzer Prijs uit. Werk jij aan een bijzonder initiatief of project om de gezondheidszorg in Afrika te verbeteren? En ben je tussen de 18 en 30 jaar? Dan kun je meedingen met de Albert Schweitzer Prijs en maak je kans op een startsubsidie van €5000. Tot 12 oktober kun je je initiatief indienen. Eind oktober worden de genomineerden bekend gemaakt. De prijsuitreiking vindt plaats half november. 

Met de jaarlijkse Albert Schweitzer Prijs wil het NASF jongeren betrekken bij het verbeteren van de gezondheidszorg in Afrika. Nobelprijswinnaar Albert Schweitzer (1875-1965) startte in 1913 de bouw van zijn levenswerk: een ziekenhuis in Lambaréné (Gabon, Afrika). Hij wijdde zijn leven aan het helpen van de zieken en bracht zo zijn levensmotto Eerbied voor het leven in praktijk. Wat doen Nederlandse jongeren om een verschil te maken? Hebben zij een uniek initiatief waar ze zich voor inzetten?

De prijswinnaar van vorig jaar is Niek Versteegde. Met het project Lucht voor Leven probeert hij de sterfte en andere negatieve gevolgen van zuurstoftekort bij pasgeborenen terug te dringen. In het ziekenhuis in Mwanza, Tanzania, traint hij het lokale personeel om adequaat problemen te signaleren en in te grijpen. Verder worden de juiste materialen aangeschaft, zoals bijvoorbeeld beademingsballonnen. “Het project heeft inmiddels een vliegende start gemaakt”, laat Niek Versteegde weten. “Samen met reeds ervaren medewerkers en de aangekochte materialen zijn inmiddels de eerste 20 lokale mensen getraind én de eerste baby’s in het ziekenhuis in Mwanza gered.”

De Albert Schweitzer Prijs 2015 wordt ondersteund door Impulsis en het Albert Schweitzer ziekenhuis. Kijk voor meer informatie, deelnameformulieren en voorwaarden op: http://www.nasf.nl/albert-schweitzer-prijs