Partnerbericht

Win een reis naar Ghana met jouw gouden ontwerp!

Sinds 2012 werkt Solidaridad, mede dankzij steun van de Nationale Postcode Loterij, aan het verbeteren van de arbeidsomstandigheden in de goudmijnbouw in Ghana. 

De Dakete mijn is de eerste goudmijn in Ghana die met behulp van Solidaridad voldoet aan alle duurzaamheidseisen voor mens en milieu, zoals deze door Fair Trade zijn opgesteld. Binnenkort verwacht de mijn daadwerkelijk de Fair Trade certificering te verkrijgen. Het volledige proces van goudwinning is echter nu al traceer- en controleerbaar. Het eerste Goed Goud uit Ghana dus!

Ontwerpwedstrijd
Steltman Juwelier heeft 20 gram van het eerste Goed Goud uit de Dakete mijn gekocht. Dit goud hebben zij beschikbaar gesteld voor een ontwerpwedstrijd. De maker van het beste ontwerp wint een reis naar de Dakete mijn, waar Goed Goud gewonnen wordt.

Het winnen van goud kent veel verliezers
De ontwerpwedstrijd maakt deel uit van de campagne “Het winnen van goud kent veel verliezers”. Hierin wordt de vergelijking gemaakt tussen het winnen van goud in de topsport en de erbarmelijke omstandigheden waaronder het goud in de mijnen helaas nog vaak gewonnen wordt. Veel sporters als Maartje Paumen, Nicolien Sauerbreij en Hein Vergeer maakten zich al sterk voor de campagne.    

Wil jij kans maken op een reis naar de Dakete mijn in Ghana? Doe dan mee aan de ontwerpwedstrijd.