Samen met 20 andere jonge starters op de arbeidsmarkt ga jij 5 maanden aan de slag om het sociaal ondernemen eigen te maken. Je krijgt workshops van experts uit het veld op het gebied van crowdfunding, businessmodellen, marketing & communicatie, fondsen aanvragen, evaluatiestrategieën en nog veel meer. De kennis die je tijdens deze workshops opdoet pas je gelijk toe bij ondernemende wijkinitiatieven die met een concreet vraagstuk zitten. Het wordt een hele leuke en leerzame tijd waarin je je netwerk verbreed, je kennis vergroot en je skills kan inzetten om een steentje bij te dragen aan een wijkinitiatief.

Bottom-up Wijkinitiatieven
Als deelnemer werk je samen met ondernemende bewoners aan innovatieve, bottom-up en financieel duurzame wijkinitiatieven. In het afgelopen programma werkten de starters onder andere samen met een initiatief dat een verdienmodel, een communicatieplan en een heldere beschrijving van hun identiteit, visie en missie nodig had. Een ander voorbeeld van een initiatief is waarbij de starters uit zochten hoe zij het beste hun project op de kaart konden zetten door middel van zoeken naar sponsoren en het bedenken van verdienmodellen

Ben jij…

  • maatschappelijk betrokken?
  • iemand met een ondernemende houding?
  • een starter en opzoek naar een nieuwe uitdaging en (werk)ervaring?
  • bereid om uit je comfortzone te stappen?
  • een eindejaarstudent of een pas afgestudeerde professional (VMBO4/HBO/WO)?

Dan biedt Starters4Communities jou…

  • veel nieuwe kennis door middel van wekelijkse bijeenkomsten en workshops. Aan het eind van het programma heb je kennis en praktijkervaring opgedaan in crowdfunding, vraaggericht werken, businessmodellen, pitchen, marketing, sales, fondsen aanvragen, ontwikkelen van een evaluatiestrategie en nog veel meer!
  • een sterker CV. Aan het eind van het programma kan je aan je cv een concreet bestaand project toevoegen waar jij aan hebt meegewerkt en zo heb je meer carrière kansen.
  • een flinke uitbreiding van je professionele netwerk.
  • een veilige omgeving waarin je kunt kijken of sociaal ondernemen en het werken in de maatschappelijke sector iets voor jou is.

Meedoen?
Ben je ook nieuwsgierig geworden naar het trainingsprogramma in sociaal ondernemen van bottom-up wijkontwikkeling van Starters4Communities? Klik dan hier, scrol even naar beneden en schrijf je in voor een informatieavond bij jou in de buurt. Je kan ook altijd een mailtje sturen naar lizette@starters4communities.nl  of jet@starters4communities.nl In september start er weer een programma in Den Haag in de wijk Loosduinen, maar ook in Amsterdam, Den Bosch en Utrecht starten er in september nieuwe programma’s. In oktober start het eerste programma in Rotterdam.

Starters4community

Starters4communities

Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer