Partnerbericht

WIl je een time-out voor je mind?

Wil je voelen wat goed voor je is? Heb je behoefte aan een omgeving die je tot rust brengt? Ontdek jezelf vanuit mindfulness, in de natuur en met aandacht. Ga op deze toegankelijke zesdaagse Retraite Mindfulness in Frankrijk. Met een bezoek aan oorspronkelijk mindfulness klooster van Thich Nhat Hanh! Een unieke kans om jezelf te verwennen in een omgeving die je in balans brengt. Voel je thuis weg van huis.

Ervaar deze mindfulness retraite in Frankrijk om jezelf te leren kennen op een plek die je alles geeft wat je nodig hebt. Hier ga je ontspannen aan de slag met je gedachten en gevoelens in een prettige omgeving. Je komt samen met mensen die vanuit mindfulness invulling hebben gegeven aan hun leven. Vergoot je lichaamsbewustzijn en kom in verbinding met dat wat je werkelijk bent.

Ik heb deze retraite georganiseerd vanwege de onvergetelijke ervaring met mindfulness in Frankrijk. Een aantal jaren geleden bracht ik een bezoek bracht aan Simply Canvas Farm. Daar ontmoette ik eigenares Sandra Alderden en haar man Santi. Allebei met een bijzondere achtergrond als voormalige non en monnik van het mindfulness klooster Plum Village. Met Sandra bezocht ik het nabijgelegen Plum Village. Daar leven monniken en nonnen volgens de mindfulness traditie van zenboeddhist Thich Nhat Hanh. Na deze onvergetelijke ervaring zijn Sandra en ik elkaar blijven volgen. Inmiddels werken we samen met teachers om bij Simply Canvas mindfulness retraites te organiseren.

Deze retraite week van onthaasting, en ruimte voor hart en lichaam, heeft al verschillende mensen geholpen om hun gevoel te openen. Het gezamenlijke oefenen in bewustzijn en kalmte geeft je inspiratie. Je ontdekt hoe je volgende stappen in je leven kan zetten vanuit een vrij gevoel. Wil je ervaren wat een 6-daagse retraite in Frankrijk inhoudt? Voel je welkom om te oefenen in mindful leven. Leer te vertrouwen op jezelf en alles wat je in je draagt.

“Inmiddels al weer meer dan een week thuis van een hele bijzondere week in Frankrijk. Ik vond het echt een prachtige ervaring, eentje welke heel veel in gang heeft gezet qua innerlijke processen, maar ook diepe ontspanning. Ik vond alles top geregeld, de locatie, het eten, de sfeer en het programma.” (deelneemster Benthe Vos)

Deze mindfulness retraite vindt plaats op een prachtige plek in Zuidwest-Frankrijk. Je verblijft op Simply Canvas Farm. Dit is een kleinschalige permacultuur boerderij van Sandra en Santi. Na een carrière in de Nederlandse zakenwereld besloot Sandra om non te worden in het Franse Plum Village. Daar ontmoette ze ‘haar’ Santi, toen monnik in hetzelfde klooster. Na enige tijd binnen de gemeenschap geleefd te hebben, besloten ze uit te treden en samen hun weg te volgen. Ze wonen en ondernemen nu al jaren op Simply Canvas Farm. Hier experimenteren ze met voedselbossen en werken samen met de natuur.

Na hun jarenlange vrijwillige inzet voor de boeddhistische kloostertuinen hebben ze erg veel geleerd over samenleven met de natuur en mindful werken. Ze weten inmiddels alles van voedselbossen en hebben een grote passie voor zelfvoorzienend leven. Ze verwelkomen jou met open armen en nemen je mee in hun wereld van eerlijk eten en mindful leven. Op hun Franse farm ontvingen zij al verschillende, speciale bezoekers waaronder de schrijver Adriaan van Dis. Hij was geraakt door hun zienswijze en natuurlijke levenskracht. Hij vond er aandacht en rust: “Alles vloeit in hun tuin, zelfs het douchewater wordt gezuiverd hergebruikt en geeft de courgettes en sla een extra zetje. Permacultuur heet dat. Maar het meest nog vloeit de geest. Sandra en Santi verstaan de kunst je niet lastig te vallen en er toch voor je te zijn. Je kunt er heerlijk eten…” Aldus Adriaan van Dis.