Journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld

De aanhoudende werkgelegenheidscrisis treft in veel delen van de wereld vooral jongeren. Afgelopen vijf jaar is de jeugdwerkloosheid met 4 miljoen gegroeid. Dat is een van de conclusies van het onderzoek “Global Employment Trends for Youth 2012”  van de Internationale Arbeidsorganisatie ILO.

Wereldwijd zijn er nu ruim 75 miljoen jongeren werkloos, dat is 40% van de totale werkloosheid onder alle leeftijdsgroepen. De vooruitzichten op middellange termijn geven weinig uitzicht op verbetering. Het is daarom volgens de ILO uiterst belangrijk dat jongeren prioriteit krijgen op de nationale politieke agenda’s.

De International Labour Organisation ILO is de VN-organisatie voor arbeid, waarin werknemers, werkgevers en overheden op mondiaal niveau afspraken maken over werk. Van 30 mei tot 15 juni komen werknemers, werkgevers en overheden op uit de hele wereld bijeen in Genève Lees meer ….

Voor het maken van verhalen hebben we jouw steun nodig.

Ja, ik word vriend (€6 per maand)
cnv-internationaal

CNV Internationaal

Wie we zijn en wat we doen CNV Internationaal is een onafhankelijke stichting en één van de afdelingen van CNV Vakcentrale. CNV …
Profielpagina