Partnerbericht

Wereldpremiere theatervoorstelling Black Moon in Indonesie

Black Moon wordt een fysieke, muzikale, internationale voorstelling waarbij beelden, geluiden, spektakel en humor de ingrediënten vormen voor een verhaal over vallen en opstaan, de macht van de natuur, de kracht van de mens en de zoektocht naar het waarom van het leven zelf.

Black Moon is een beeldende locatietheatervoorstelling geïnspireerd op een legende uit West-Java met de titel Black Moon. In de legende spreekt een grootmoeder met de maan over het leven op aarde. Op een nacht 'verstopt' de maan zich, wordt zwart, omdat hij 'de ellende' op de aarde niet meer kan aanzien. Grootmoeder verliest het contact en weet zich geen raad. Het hele dorp wordt opgeroepen om de maan weer terug te krijgen.


Na de premiere in Indonesie zullen beide groepen naar Nederland afreizen waar Black Moon te zien zal zijn van 2-4 juni in Amsterdam. Tickets voor deze voorstellingen zijn vanaf eind april verkrijgbaar via het Amsterdams Uitburo (0900-0191, 40 cent per minuut) en landelijk via de VVV-kantoren. Aansluitend vindt er een korte tournee door Nederland plaats waarbij voorstellingen op het Oerol Festival op Terschelling gepland staan.

www.black-moon.nl

www.hivos.nl