In het nieuwe EO-programma 'Wereldjournaal' wordt wekelijks aandacht besteed aan 'nieuws dat geen nieuws meer is of nooit geworden is', in de vorm van nieuws en actualiteiten, reportages, studiogesprekken en achtergrondverhalen. CNV Internationaal is één van de organisaties, die samenwerkt met dit Wereldjournaal.

Begin juni vertrekt een filmploeg van Wereldjournaal naar Benin om te laten zien, hoe overheidsambtenaren werkloos zijn geworden vanwege de zogenaamde structurele aanpassingsprogramma's van IMF en Wereldbank. Maar vooral ook, hoe zij met behulp van de Bond van Motortaxi's (UNACOTAMO) weer aan de slag komen.  Als motortaxirijder en lid van een coöperatie van motortaxichauffeurs. CNV Internationaal steunt dit werkgelegenheidsproject.

Janneke Brouwer, die als programmamedewerker voorlichting de filmploeg in Benin assisteert, is enthousiast over de opzet. 'Op deze wijze kun je laten zien, dat financiële steun ook daadwerkelijk én structureel helpt'. 'En tegelijkertijd kunnen we tonen, hoe we ter plaatse via een effectiviteitstraining de vakcentrale CGTB ondersteunen om dit soort projectenwerk resultaatgericht te laten zijn'.

Nadere informatie: http://www.cnvinternationaal.nl

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer