In het nieuwe EO-programma 'Wereldjournaal' wordt wekelijks aandacht besteed aan 'nieuws dat geen nieuws meer is of nooit geworden is', in de vorm van nieuws en actualiteiten, reportages, studiogesprekken en achtergrondverhalen. CNV Internationaal is één van de organisaties, die samenwerkt met dit Wereldjournaal.

Begin juni vertrekt een filmploeg van Wereldjournaal naar Benin om te laten zien, hoe overheidsambtenaren werkloos zijn geworden vanwege de zogenaamde structurele aanpassingsprogramma's van IMF en Wereldbank. Maar vooral ook, hoe zij met behulp van de Bond van Motortaxi's (UNACOTAMO) weer aan de slag komen.  Als motortaxirijder en lid van een coöperatie van motortaxichauffeurs. CNV Internationaal steunt dit werkgelegenheidsproject.

Janneke Brouwer, die als programmamedewerker voorlichting de filmploeg in Benin assisteert, is enthousiast over de opzet. 'Op deze wijze kun je laten zien, dat financiële steun ook daadwerkelijk én structureel helpt'. 'En tegelijkertijd kunnen we tonen, hoe we ter plaatse via een effectiviteitstraining de vakcentrale CGTB ondersteunen om dit soort projectenwerk resultaatgericht te laten zijn'.

Nadere informatie: http://www.cnvinternationaal.nl

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer