Partnerbericht

Werelddag voor Fatsoenlijk Werk | Doe mee twitter naar Colombia

Op 7 oktober is het de Werelddag voor Fatsoenlijk Werk. In de hele wereld komen vakbonden in actie om het Recht op Fatsoenlijk Werk onder de aandacht te brengen. CNV Internationaal start een twitteractie voor Colombia waar dit jaar al tien mensen vermoord werden vanwege vakbondsactiviteiten. Doe ook mee en roep president Santos via Twitter op om de arbeidsrechten in zijn land te beschermen.

Miryam Luz van de Colombiaanse vakbond CGT is deze week in ons land: “Helaas hebben wij dit jaar al tien van onze leden verloren door anti-vakbondsgeweld. Zelf heb ik vooral met bedreigingen te maken: dreigtelefoontjes, dreigbrieven. De overheid zou al het mogelijke moeten doen om zichtbaar te maken wie het zijn die vakbondsleiders vermoorden. Straffeloosheid moet worden bestreden.”

President Juan Manuel Santos zegt de terreur in zijn land hard aan te willen pakken. Maar sinds zijn aantreden in 2010 lijkt er weinig verbetering te zijn. Medio oktober starten de eerste vredesbesprekingen in Noorwegen tussen de Colombiaanse regering en guerrillabeweging FARC. Daarmee lijkt de politieke aandacht voor het geweld tegen vakbondsmensen op de achtergrond te raken.

Doe mee met de Twitter-actie

Tot 7 oktober voert CNV Internationaal daarom actie om het geweld tegen vakbonden onder de aandacht van de Colombiaanse autoriteiten te brengen. President Juan Manuel Santos is een actief twitteraar.

Stuur hem daarom een tweet met de Spaanse oproep “Bescherm de arbeidsrechten in uw land!”: @JuanManSantos Proteja los derechos laborales en su país!

Voor wie met de trein reist: Op grote stations in heel Nederland hangen Colombia posters. Zet jezelf daarvoor op de foto en twitter die naar president Santos.