Partnerbericht

Website Metropolis genomineerd voor Prix Europa

Metropolis TV, dat de VPRO in samenwerking met Hivos maakt, werkt met jonge, getalenteerde correspondenten uit alle uithoeken van de wereld: van Berlijn tot Jakarta en van Kigali tot La Paz. Meer dan vijftig correspondenten over de hele wereld doen voor Metropolis TV verslag van verhalen uit hun wereld. Iedere week komt een ander thema aan bod. Zowel in Nederland als in het buitenland is het een succes.

Het tv-programma Metropolis TV is sinds april 2008 op de buis te zien. Het programma won in hetzelfde jaar meteen al de NPOX-prijs, een prijs van de publieke omroep voor vernieuwende programmamakers.

Hivos draagt met Metropolis bij aan de ontwikkeling van de zogenoemde citizen journalism, waarbij burgers worden aangemoedigd de journalistiek in te gaan. Dergelijke initiatieven kunnen de vrijheid van meningsuiting in een land bevorderen.

Vanaf maandag 21 september om 22.50 op Nederland 2 is er een extra lange aflevering te zien van Metropolis. In deze eerste, speciale uitzending van Metropolis volgen we Dong Bing, Maria, Andala en Nick: vier jonge mensen op verschillende continenten die besloten hebben om naar de grote stad te trekken.

Het nieuwe seizoen start op 9 oktober op Nederland 3. Iedere vrijdagavond om 23.50.